Büyüklükte bir TV teknolojisi, 219 inç'e kadar büyüyebilir ve Pencereye dönüşebilir.

 

MicroLED, on yılı aşkın süredir ilk yeni TV görüntüleme teknolojisidir ve Samsung'un bir yolu varsa, yakında oturma odanızda OLED ve LCD ile rekabet edecek. Ama önce duvarınıza sığacak kadar küçük olması gerekir.

Samsung'un yeni 75 inç MicroLED TV'si - burada CES'te sergileniyor - bugünün büyük ekran televizyonlar için fiilen fiili detay seviyesi olan 4K çözünürlüğe ulaşan en küçük enkarnasyon. Tabii ki OLED ve LCD ekranlar zaten 8K çözünürlüğe kadar çıktı, fakat bebek adımları doğru mu?

Adından da anlaşılacağı gibi, MicroLED imajını oluşturmak için milyonlarca bireysel ufacık, minik LED kullanır. Üstün parlaklık ve yanma eğilimi daha az olan OLED'in mükemmel görüntü kalitesini (mükemmel siyah seviyeleri, gelişmiş eksen dışı görüntüleme) vaat ediyor.

Görüntü kalitesi avantajlarının ötesinde, Samsung MicroLED modülerdir. MicroLED'lerin ayrı ayrı panelleri tek başına durabilir veya gerçekten dev ekranlar oluşturmak için bir araya gelebilir - The Wall gibi, geçen yıl CES'te büyük bir sıçrama yapan 146 inçlik bir sürüm - veya çeşitli şekillerde daha küçük boyutlarda.

Yeni 75 inç boyutuna ek olarak Samsung, bu yıl The Wall'in daha da büyük bir versiyonunu da gösteriyor - bir kuyruklu 219 inç. Ayrıca sergilenen “TV'ler”, şirket uzun, dar tasarımların yanı sıra kısa, geniş dikdörtgen değişimlerle ortaya çıkabilen “The Window” adlı seslendirir.

Samsung, daha önce 2019 yılında MicroLED TV'leri ABD'deki tüketicilere satmayı ve yeni nesil ekranların daha ince panellerinden yararlanmayı planladığını duyurdu. Duvarın ilk nesli 80 mm kalınlığında ve endüstriyel kullanım için tasarlanmışken, yeni tüketici odaklı sürüm 30 mm'ye kadar inceliyor.

Samsung, yeni MicroLED ekranlar hakkında fiyat bilgisi veya bulunabilirlik bilgisi sunmadı.