LED projektörlerin ampul başına 15 dolara, hatta 20 dolara mal olması uzun zaman önce değildi. Neyse ki, artık

her biri için 5 dolardan fazlaya mal olmayacak bir dizi makul, kısılabilir seçenekle durum böyle değil. Bunların en ucuzu: GEe's 65-watt Eşdeğer Projektör LED'i, şimdi Lowe’de, altı pakette 17 dolara mal oluyor. Bu ampul başına 3 dolardan az gelir.

Bu açıkçası harika bir fiyat, ancak ampuller artık tükenmez alımlar değildir. Akkor seleflerinin aksine, LED'ler yıllarca dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve bu kullanım ömrü boyunca evinizin görünüşü ve hissi üzerinde günlük bir etkiye sahip olurlar. Bir ampulün ucuz olması yeterli değildir - aynı zamanda iyi olması gerekir.

 

Neyse ki, GE Temel LED bu standardı aşıyor. 65 watt'lık bir yedek projektörün olmasını beklediğiniz kadar parlaktır, altı aydan kısa bir sürede enerji tasarrufunda kendi başına ödeme yapmak için yeterince verimlidir, titremeden iyi kararır ve ısı oluşumuna karşı da kendini tutar. Bu sadece iyi değil - olağanüstü.

Bu, mükemmel olmadığını söyledi. Ampul başına 6.8 yıl öngörülen kullanım ömrüne sahip olan GE Basic LED, LED rakiplerinin çoğunun yaklaşık yüzde 30'unu alacaktır. Bunun da ötesinde, GE'nin iki yıllık garantisi, kategorideki en iyi seçimimden elde edeceğiniz 10 yıldan çok daha kısa, Cree'den mükemmel bir ışıklandırmalı LED, ampul başına sadece yaklaşık 2 $ daha fazla.

Yine de, GE Basic projektör LED'i, nispeten az ödün veren rakipsiz bir fiyata kaliteli bir ampuldür. Evinizde değiştirilmesi gereken bir sürü projektör varsa ve maliyetin elden alınmasını istemediğiniz takdirde, düşünmeye değer.

 led

 

Parlaklık ve verimlilik
Her zamanki gibi, parlaklıktan başlayarak özelliklere başlayalım. GE, bu ampulün, bunun gibi 65 Watt'lık bir yedek projektörden tam olarak istediğiniz gibi olan 650 lümen koyduğunu iddia ediyor. Aydınlatma laboratuarımızın spektrometresini kullanarak ve küre kurulumunu entegre ederek 659 lümenle ölçtüm.

Bu, Cree veya Sylvania gibi rakipler kadar parlak olmasa da iyi bir sonuçtur. Daha da parlak bir şey için, bunun yerine 85 veya 100 watt'lık bir yedek projektör de aramayı düşünebilirsiniz.

GE size 8,5 watt gücünde 659 lümen ışık alıyor. Bu watt başına çok güçlü bir 77,5 lümen çıkıyor. Fakat yine de, Cree ve özellikle Sylvania, her biri daha iyi yapabilir ve watt başına sırasıyla 80 ve 90 lümen değerine ulaşabilir.

Yine de, GE'nin verimliliğini düşük satın alma maliyeti ile birleştirin ve bugüne kadar test ettiğim herhangi bir LED projektörün en hızlı geri ödeme süresine bakıyorsunuz. Ne kadar hızlı? 65 watt'lık akkor lamba ışığını değiştirmek için bir GE Basic projektör LED'i kullanın ve günde ortalama 3 saat çalıştırın ve yıllık enerji faturanızdan yaklaşık 7 $ kazanın. Onları Yeni Yıl Günü'nde satın alın ve ampulleriniz her biri Haziran'a kadar kendileri için ödeme yapacak.