Google, Friedlieb Ferdinand Runge ve kafein hakkında öğrendikleriyle ilgili buzz'lar üretmeyi umuyor.

Friedlieb Ferdinand Runge'ye 200 yıl sonra hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan bazı göze çarpan keşifler yaptıkları için teşekkür edebilirsiniz.

Alman analitik kimyager, genç yaşta kimyasal deneyler yapmaya başladı; bu da, yanlışlıkla ölümcül gece kılığı olarak da bilinen toksik perennial'ın bir damla gözüne sıçradığında, belladonanın gözbebeği dilate edici etkilerini tanımladı.

Ancak teşvik edici bir 1819 keşfi, Google'ın animasyonlu Doodle yoluyla Runge'nin 225. doğum gününü kutlamasının nedenidir. Runge, Belladonna'yı Johann Wolfgang von Goethe'ye keşfettiğini gösterdikten sonra, kahvenin kimyasal yapısını analiz etmeye teşvik edildi ve birkaç ay sonra kafeinin aktif içeriği olarak tanımlanmasına yol açtı.

Doodles, Google’ın arama sayfasında 1998’de ilk defa göründüğü günden beri tuhaf bir dokunuş oldu. O sırada, Google’ın kurucu ortakları, Burning Man sembolünü şirketin kurumsal logosuna ekleyerek geleneksel "ofis dışı" işaretini taklit ettiler. O zamandan beri, dikkat çekici insanları, etkinlikleri, tatilleri ve yıldönümlerini vurgulamak için Google'ın logosuna renkli - ve bazen de etkileşimli - grafikler eklenmesi bir ritüel haline geldi. Doodles, Pac-Man'ın yıldönümü, Copernicus'un doğum günü, Anneler Günü ve Dünya Kupası'nı kutlamanın yanı sıra bize daha az bilinen gerçek dünya kahramanlarını da hatırlattı.

8 Şubat 1794'te Almanya'nın Hamburg kentinde doğan Runge, doktorasını Berlin Üniversitesi'nden aldı ve 1831'e kadar bir kimya firmasında 1852'ye kadar çalıştığı zaman Breslau Üniversitesi'nde kimya dersi verdi. çalışma, ilk kömür katranı boyasını (anilin mavisi) ve sıtmayı tedavi etmek için kullanılan bir türev olan kininine yol açan ilk kinolin çıkarımını içeriyordu.

Kimyaya katkılarına rağmen Runge, 1867'de 73 yaşında yoksulluk içinde öldü.