Steve Irwin, vahşi antikaları ve korkusuz timsah sevgisi ile hatırlanabilir, ancak Google onu bir aile babası olarak hatırlar.

 

Crikey! Google croc kaplı!

Arama motoru, efsanevi Avustralyalı outdoorçu ve orijinal Timsah Avcısı Steve Irwin'i kutlayan bir Google Doodle için Cuma günü dişleri ve pençeleri ve terazileri ile donatıldı.

22 Şubat'ta Irwin’in 57. yaş gününün ne olacağı üzerine başlatıldı (bu arada, bu yılki Ulusal Yaban Hayatı Günü’dür), Google’ın en son Google Doodle’ı, öğesinde animasyonlu bir Steve Irwin’i gösterir; bir yılanı öpmek. Fakat belki de hepsinin en içten ısınması Steve'in eşi Terri ve çocukları Bindi ve Robert ile birlikte çizimleridir.

Google Doodle, Irwin’in Eylül 2006’da aniden öldüğü ve Avustralya’nın kıyısındaki bir belgesel çekerken bir vatozdan çıkan bir barbun kalbini delmesiyle neredeyse 13 yıl geçti. Şok edici haberler tüm dünyada manşetlere dönüşürken, Irwin'in ailesi vahşi yaşamın korunmasını teşvik eden çalışmalarına devam etti.

Terri Irwin, "Steve'i kaybetmek bizim için gerçek bir kavşaktı, ancak birlikte görevine devam etmeye karar verdik. Bindi, Robert ve ben hayatımızı Steve'in başlattığı vahşi yaşamı koruma çalışmasına adadık" dedi.

“Bugünün Google Doodle'ı, vahşi yaşamı ve vahşi yerleri koruma çabaları, herhangi bir korumacının en kapsamlı olduğu kabul edilen kocam Steve Irwin'in hayatını ve başarılarını kabul ediyor. Mirasını sürdürdüğü için gurur duyuyoruz, en büyük arzusu olduğu gibi. Bir keresinde “Mesajım hatırlandığı sürece hatırlamam umrumda değil” dedi.

Animasyonla bağlantı kurmak için Google, insanların yaban hayatı çevresinde kullandıkları küresel ilgiyi ve arama terimlerini gösteren bir trend sayfası da yayınladı. Google Asistan'da yeni bir Paskalya yumurtası da var - sadece "Hey Google, crikey" deyin ve asistanınız size Steve Irwin ve eserleri hakkında bilgiler verecek.

Steve Irwin Avustralya’nın 100 dolarlık notuna ulaşmasa da, bir Avustralyalı kahramanı hatırlamanın uygun bir yolu.