Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın uzay çalışmaları sonusunda bölgesel lider olmaya hazırlandığını

söyleyen İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, 'Türkiye, 10 yılda uzayda çok önemli bir güç olabilir' dedi.

İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, Join Jerusalem Post gazetesine Türkiye ve Ortadoğu'nun uzay konusunda attığı adımlara ilişkin dikkat çeken ve merak uyandıran açıklamalarda bulundu.

"BÖLGESEL LİDER OLMAYA HAZIRLANIYORLAR"
İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın uzay çalışmaları konusunda bölgesel lider olmaya hazırlandığını ifade etti.

"TÜRKİYE UZAY YARIŞINA DAHİL OLDU"
Bir uyduyu fırlatma yeteneğini geliştirmenin aşırı derecede zor ve pahalı oduğunu vurgulayan Tal Inbar, İsrail, 30 yıl önce kendi uydusunu başlatan ilk bölge ülkesiyken bu yarışa Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan'ın da dahil olduğunu açıkladı.

"TÜRKİYE UZAYDA ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLABİLİR"

Inbar, Türkiye'nin uzay çalışmaları konusunda iz bırakabileceğine inandığını ifade etti. Başkan Erdoğan tarafından Türkiye'nin "Ulusal uzay ajansı"nın resmen açıkladığını söyleyen Inbar, "Ankara zaten uydu kurma yeteneğine sahip olduğundan, hükümetten ve bütçeden yeterli şekilde desteklenirse önümüzdeki on yılda uzayda çok önemli bir güç olabilir” dedi.

Kaynak : Lalegul haber