Aya gidecek ilk turist olarak tarihe geçecek olan Japon milyarder Yusaku Maezawa’nın Twitter

hesabından yaptığı paylaşım 4 milyondan fazla retweet alarak rekor kırdı.

17 Eylül 2018 tarihinde, SpaceX CEO’su Elon Musk, Ay’a gidecek ilk özel yolcunun Japon girişimci Yusaku Maezawa olacağını duyurmuştu. Maezawa, Tarihin ilk Ay turisti olacak olması sebebiyle ilerde tarih kitaplarına geçecek.

SpaceX’in 2023 yılında Ay’a göndereceği, eski adıyla BFR yeni adıyla Starship roketindeki koltukların tüm biletlerini satın alan 42 yaşındaki milyarder, birçok sanatçıyı da beraberinde götürecek. Bir hafta sürecek yolculuğun maliyetinin 2 ila 10 milyar arasında olacağı söyleniyor.

En zengin 13. isim
Girişimci olmasının yanında sanata ve müziğe olan tutkusuyla da tanınan Maezawa, 3.8 milyar dolarlık kişisel serveti ile Japonya’nın en zengin 13. ismi olarak biliniyor. Japonya’nın en büyük online moda mağazası Zozotown’ın sahibi olan Maezawa, bu sefer de Twitter rekoru kıran tweeti ile gündemde.

4 milyon 35 Ocak’ta yaptığı paylaşımında bir çekiliş düzenleyeceğini ve tweetini retweet eden 100 kişi arasında 100 milyon yeni (925 bin dolar) payaştıracağını söyleyen Japon girişimci, sadece iki günde tam 4,6 milyon retweet aldı. İşte o tweet;

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3