Trendy Sydney cocktail spot the Golden Gully, Pazar günü birkaç saat içinde kapılarını açmadan 1.000 dolar kazandı.

Kokteyl kuponları. Şarap teslimatlar ve Zoom ile sonraki tatma oturumları. Şef ile çevrimiçi yemek dersleri. Bar ve restoranın yeni başlatılan dijital versiyonu olan Virtual Gully'de sunulan şey budur.

Ülke koronavirüs salgını nedeniyle kilitleme vatandaşları koyar sonra kabul "temel olmayan" işletmeler, sayısız kafe, bar, pub ve restoranlar ülke olarak dünya çapında kapatıldı. New York ve Los Angeles gibi ABD şehirlerindeki misafirperverlik işletmeleri Mart ayı ortasından bu yana kepenklendi ve yalnızca paketlere ve teslimata izin verdi. İngiltere bir hafta sonra takip etti . Avustralya'nın önlemleri bu hafta yürürlüğe girdi .

Ofis çalışanlarının aksine, restoran ve barlarda yaşamlarını sürdüren insanlar, evden çalışarak koronavirüs yayılmasına uyum sağlayamazlar. Müşteriler evlerinin içine kilitlendiğinde, şehir kapanmalarına en duyarlı endüstrilerden biri. Risk altındaki küresel işler henüz hesaplanmamıştır, ancak ağırlama endüstrisi yalnızca ABD'de 16 milyondan fazla insanı istihdam etmektedir . Bir birlik olan Unite, İngiltere'nin 3.2 milyon misafirperverlik işinin üçte birinin risk altında olduğunu tahmin ediyor .

Bazı mekanları kısmen açık kalır, paket kahve satan, gıda ve, lisans bağlı, alkol. Bazıları tamamen kapandı ve diğer tarafa geçmeyi umuyor.

Diğerleri, telaşlı, yeni bir şey deniyorlar. Londra'da bir fırın olan Bread Ahead, ekmek ve gelecekteki atölyeler için çevrimiçi hediye kuponları satan instagram'da ev pişirme oturumlarını canlı yayınlamaya başladı. Après, bir glutensiz kafe üç uzakta tüp üzerinde durur , bir süpermarket haline kendini döndü, müşterilerine ürünlerini teslim. Havuzun karşısında, New York'ta, bir Jack'in karısı Freda cafe'deki bir çalışan, üç mağazanın çalışanlarını ödemeye yardımcı olmak için bir GoFundMe başlattı .

"Çoğumuz maaş için maaş yaşıyor ve restoranlar hükümet tarafından kapatılması emredildiğinde hepimiz aniden bir gecede işsiz kaldık" diye açıkladı bağış kampanyasının arkasındaki çalışan Kate Waldryn. Gofundme geçen hafta 6,500 dolar kazandı.

Golden Gully'nin ortak sahibi Daniel McBride," ya sadece polis oldu ya da bu konuda bir şeyler yaptı " dedi. Sanal Gully projesi, mcbride'ın beklediğinden daha fazla para getirmeye devam etti. Çok iyimser olmak için ama Avustralya uzun kapatma sürecek, ya da daha sert önlemler çıkarılacaktır olup olmadığı belirsiz yetkililerle, zor.

"Harika, sahip olmayı beklemediğimiz para" dedi ," ama sürmeyecek. Sürdürülebilir bir iş modeli değil."

New York'un Mile End Deli, Joel Tietolman'ın sahibi için benzer bir hikaye. Şarküteri, koronavirüs'ten önce gelen bir çevrimiçi teslimat portalı aracılığıyla simit, poutine ve daha fazlasına hizmet etmeye devam ediyor. New York kapatma açıklandıktan gün sonra, tietolman hizmete bir özellik ekledi: müşteriler kontrol gibi, onlar şimdi cephede tıp uzmanları için yemek sponsor olabilir.

Geçen hafta 200'den fazla paket gönderildi. Bu ve şarküterinin düzenli müşterileri arasında, tietolman mekanı açık tutabilir ve personeli istihdam edebilir. Gelirin Mart ayının normal seviyesinin %40'ı olduğunu tahmin ediyor. Personel ödemek ve malzemeler satın almak için yeterli, ancak kira, su ve vergi gibi faturalar için yeterli değil. Kar menüde değil.

"Tüm bunlar, işimin uzun vadede yaşayabilirliğinin tamamen göz ardı edilmesi için yapılıyor" dedi. "Eğer restoranların ve New York'un yarısı bunun sonunda iflas ilan ederse ve ben onlardan biriyim, öyle olsun."

Tıpkı COVİD-19 spread'in dünyadaki şirketleri, virüsü geride bırakacak iş-ev altyapısına yatırım yapmaya zorladığı gibi, küçük mekanların yaptığı uyarlamalar, kapanmaların mirasları olarak durabilir.

McBride, Altın vadinin kapılarını yeniden açmasına izin verildiğinde bile sanal vadinin yaşayacağını söyledi. Tietolman personele ödeme şeklini değiştirdi. Şimdi herkes aynı saatlik ücreti ödüyor, çünkü şefler gibi ev işçilerinin ipuçları almamak için daha fazla para aldıkları standart modelin aksine-New York'un kilitlenmesi sona erdiğinde yerinde kalacağını söyledi.

Tietolman, "bunların sonunda, yepyeni bir dünya olacak" dedi. "Misafirperverliğin çalışma şekli değişecek."

Yemek ile-artık bir seçenek olarak, birçok mekan uber Eats ve akrabaları ile şanslarını deniyor. Uber, sayıları göğsüne yakın tuttu. Ancak, uber Eats'in ABD'li rakiplerinden biri olan Grubhub'un CEO'su Matt Maloney, Yahoo Finance göre, her zamanki restoran kayıt tutarının "5 ila 10 katı" olduğunu söyledi .

Fırsatlar değişir, ancak kafe ve restoran sahipleri, bu şirketler tarafından ücretlendirilen ücretlerin, Uber Eats davasında yaklaşık %30'unun, sadece McDonald's-esque hacmi ile para kazanmanın mümkün olduğu anlamına geldiğini söylüyor.

Küçük bir kafe için bu nasıl işe yarayacak? Sydney'de satranç temalı bir kafe olan Queenside'ın sahibi Jim Papadakis," bilmiyoruz " dedi. "Ben bir gitmek vereceğiz. Başka seçeneğimiz yok."

Gıda toplayıcı platformları, kilitlenme yerine geçtiğinden beri restoranlar için maliyetleri düşürdü. Uber Eats, 19 Nisan'a kadar ABD ve Kanada genelinde 100.000 bağımsız restoran için teslimat ücretinden feragat edecek. ABD merkezli DoorDash, pick-up siparişleri için komisyon ücretlerini ortadan kaldırmanın yanı sıra yeni işletmeler için kayıt ücretlerini de ortadan kaldırıyor. Grubhub, covid-100 kapatmaları ile mücadele eden işletmelere yardımcı olmak için komisyon ücretlerinde $19 milyon değerinde geçici olarak ertelenecek.

Henüz çok yeterli değil ısrar. Grubhub'un Komisyonu erteleme aslında bir komisyon gecikmesidir: erteleme süresi sona erdikten sonra, mekanlar kurtardıkları parayı geri ödemek zorunda kalacaklar . Bu arada, 43.000'in üzerinde bir Change.org tüm gıda dağıtım platformları talep dilekçe yarı yarıya komisyon ücretleri kesti. Bilançoların hızlı bir şekilde incelenmesi-Uber Eats, 2019'un son çeyreğinde 461 milyon dolar kaybetti-bu konaklama biriminin uygun fiyatlı olma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

Facebook İnstagram ve şimdi olmuştur Altın Gully de McBride için daha yararlı, o sanal Gully teşvik etmeye başladı nerede. Bu 15 yıl önce olsaydı, mcbride notları, hizmet tanıtımı için onun düzenli aramak zorunda kalacaktı. Hafta sonu boyunca bardan müşterilere şarap, bira ve kokteyl sürahileri servis etmeyi planlıyor.

"Güneş parlarken saman yapmalıyım" dedi. Yakında Avustralya için beklenen daha yoğun kilitleme önlemleri ile, o uzun olmayabilir.