Dört büyük paket servisi Samsung'un fütüristik telefonunu yapabilir veya bozabilir.

 

Samsung'un Galaxy X olarak adlandırdığı söylenen yaklaşan foldafon telefonunun, bu Mart ayında bir saatte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ve 20 Şubat ve MWC 2019 lansmanını başlatan Galaxy S10, önümüzdeki haftalarda bu yeni telefon hakkında daha fazla ayrıntı almaya başlarsak şaşırmayacağız.

Kasım ayında geliştiricisinin konferansı sırasında Samsung, Galaxy X prototipinin gizlice bir bakışını verdi (bazen Galaxy F olarak da anılır). Gizem ve gölgelerde gizlenen (kelimenin tam anlamıyla), Samsung, 7.3 inçlik bir ekrana açılan 4.5 inçlik bir ekrana sahip olduğu ve Samsung'un yeni One UI arayüzünü kullanacağı gerçeğinden başka fazla bilgi yayınlamadı. Ayrıca Google’ın katlanabilir tasarımlar için Android desteğine bağlı olduğunu da biliyoruz.

Esnek bir telefon yapmak cesur bir harekettir ve şirket için genel bir ilk olacaktır. Dünyanın en büyük telefon üreticisi olarak, Samsung cihazının kendisi de telefon endüstrisinin yeni form faktörleri ve tasarımını denemek için ihtiyaç duyduğu itici güç olabilir. LG ve Huawei'nin kendi katlanabilir telefonunu piyasaya sürdükleri söyleniyor.

Samsung, katlanabilir bir telefona en güçlü marka olabilir, ancak ilk değil. Zaten esnek bir ekrana sahip olmayan, ancak yan yana bir menteşe ile bağlı iki ekrana sahip olan ZTE Axon M'yi satın alabilirsiniz. Ayrıca küçük başlangıç ​​Royole'dan FlexPai var. Axon M'nin aksine tek bükülebilir, esnek bir ekrana sahip.

Axon M'yi gözden geçirip FlexPai'yi ele aldıktan sonra, Galaxy X'in neler sunabileceğini görmekten heyecan duyuyorum. Samsung gibi paradan, kaynaklardan ve paradan oluşan bir şirketten yapılan esnek bir telefon, çok fazla vaatte bulunacaktı. Bu arada, ZTE ve Royole’nün telefonlarından katlanabilen Galaxy X veya Galaxy F’nin şansa dayanmasını istiyorsa Samsung’a dikkat etmesi gereken dört önemli paket var.

Ders 1: Ekranı içe doğru katlayın
Samsung Galaxy X’de gizlice bir göz attığında, hızlı bir şekilde dışarıda bir ekranı olduğunu gördük, daha sonra içinde daha büyük bir ekran ortaya çıkarmak için dışarıya çekildi. Tasarım, kendi problemleriyle gelse de doğru karar. Örneğin ekranın bükülme yarıçapı (veya hasar görmeden bükülme derecesi), örneğin dışa doğru katlandığından çok daha kısadır. Bu, ekranda daha fazla strese neden olur ve kullanıcılar cihazı her kapattığında piksellerde daha fazla aşınma ve yıpranmaya neden olabilir.

Ancak zorluklara rağmen, kitap gibi içe kapanabilen katlanabilir bir telefona sahip olmak çok daha doğal bir duygu. Aynı zamanda ekranın korunmasına da yardımcı olur. Hem Axon M hem de Royole FlexPai, örneğin dışa doğru bükülür. Tüm ekranları açığa çıkarılarak günlük çizilmelere ve çizilmelere karşı savunmasız kalıyor. Kazara düşme, cihazın hem önünü hem de arkasını paramparça eder.

 

Ders 2: Profili ince ve eşit yapın
Tutması kolay bir cihaz yapmayı amaçlamanın açık olacağını düşünürdünüz, ancak Axon M için doğru değil. Sadece ağır ve kalın değil, jean ceplerine ve benzerlerine kaydırılmasını zorlaştırıyor, aynı zamanda bir tarafta daha ağır. Bu eşit olmayan ağırlık dağılımı, dikey olarak tutuyorsanız garip hissettirir.

FlexPai ise ince ve açıldığı zaman bile ince. Galaxy X bu tasarım için ek bir iyileştirme ile çaba göstermeli: Kapatıldığında oldukça büyük kavisli bir bağı olan FlexPai'den farklı olarak, X mümkün olduğu kadar düz kapanmaya çalışmalıdır. Bunun tamamen mümkün olamayacağını kabul ediyoruz, ancak tablet gibi açılmış ya da kendi içine katlanmış olursa olsun profilini ince tutmayı amaçlıyoruz, telefonu şık ve çekici hale getirecek.

 

Ders 3: Arayüz ve işlemcinin sorunsuz çalıştığından emin olun
Muhtemelen FlexPai katlanabilir telefonuyla uygulamam sırasında yaşadığım en can sıkıcı sorun, yazılımı ve arayüzünün ne kadar bozuk olduğuydu. (Telefon Android 9.0'ın üzerine yerleştirilmiş olan Su adında bir işletim sistemi üzerinde çalışır.) Ekranın yönünü doğru ve hızlı bir şekilde ayarlayacağı zamanlar olmasına rağmen ve cihazı nasıl görüntülediğinize bağlı olarak, ekran geciktiğinde çok fazla zamanlar vardı. , çarpık ya da benim tokatlamak duyarlı değildi.

Kasım ayında bir geliştirici modelini gördüğümden beri, Royole şimdiye kadar iyileştirmeler yapmış olabilir ve FlexPai daha sorunsuz çalışabilirdi. Samsung kadar büyük bir şirketin piyasaya girmeden önce bir cihazın kırışıklıklarını olmasa da en çok ütülenebileceğine güveniyorum. (Bir sonraki Galaxy Note 7 felaketinin ne zaman kanatlarda beklediğini asla bilmediği halde.) Artı, Android resmen şapkasını fırlattı ve katlanabilir cihazlara desteğini açıkladı.

 

Draytj6VsAA0IQe

Samsung ayrıca, en fazla ilgi alanını doldurmak için Galaxy X'in en son ve en iyi donanımla donatıldığından emin olmalıdır. Örneğin Galaxy S10'un Snapdragon 855 yonga setiyle geldiği çoktan onaylandı. Harika bir kamera, hızlı bir işlemci ve Galaxy S'de büyük miktarda bellek olması, yeni form faktörüne çekilebilecek güç kullanıcıları ve oyuncular için de iyilik yaratacaktır.

Bu, ZTE'nin Aralık 2017'de Axon M'yi piyasaya sürdüğü ve Snapdragon 821 yonga seti ve Android 7.1 gibi 2016'nın donanımıyla donattığında farklı olacaktı. Bu muhtemelen piyasaya sürüldüğü sırada telefonun fiyatının 800 $ 'ın altında kalmasına yardımcı oldu, ancak aynı zamanda cihazın teknoloji kanaması altında kalmasını engelledi.

 

royole flexpai 9279

 

Ders 4: Makul (-ish) bir fiyat belirleyin
Yeni tasarım nedeniyle Galaxy X'in pahalı olmasını bekliyoruz, özellikle daha geleneksel Samsung bayrak gemileri zaten 1000 dolara kadar çıkabiliyor. Büyük ölçüde bilinmeyen bir şirket olan Royole bile FlexPai'yi 1.400 dolara sattı.

En popüler şirketlerden biri olan Samsung, ürünleri için yüksek fiyat etiketi talep etmeye yetecek kadar güvenceye ve kullanıcı güvenine sahip. Ancak teknoloji yeni olsa ve ikisi bir arada bir cihaz alacak olsanız da, Galaxy X üzerindeki makul olmayan ve coşkulu bir fiyat etiketi ilgilenen kullanıcılar için büyük bir caydırıcı olacaktır. Yaklaşan cihaz için en iyi tahminlerim 1.000 ila 1.600 dolar arasında - en pahalı telefonlarıyla aynı seviyede ve X'in inovasyonundan dolayı küçük bir kıkırdama odası.