Galaxy S10 Plus, dilimlemenizin bir yolu olarak harika. 6.4 inçlik AMOLED ekranı, gün boyu pil ömrü, kablosuz güç paylaşımı özelliği

ve üç arka kameranın birleşimi mükemmeldir ve S10 Plus, Samsung'un 1TB depolama seçeneğine sahip dört yeni Galaxy S10 telefonundan yalnızca biri 512GB ve 1TB modelleri için seramik kaplama.

S10 Plus, 2019'un ilk akıllı telefonlarından biri olabilir, ancak aklımda, rakip cihazların baskısı ve halihazırda kullandığımız 5G ve katlanabilir telefonların seli baskısına rağmen, çoğu alıcı için en iyi premium seçeneklerden biri olacağı konusunda hiçbir şüphe yok. geleceğini biliyorum. Her zaman olduğu gibi, daha fazla test yaptıkça ve yazılım güncellemeleri yayınlandıkça ürün derecelendirmelerimizin değişebileceğini unutmayın.

Kıyametçi Galaxy Fold veya Huawei Mate X kadar heyecan verici olmasa da, S10 Plus bugün banka hesabınızı boşaltmadan veya 5G ağlarının beklemesini beklemeden satın alabileceğiniz bir telefon. Hata yapmayın, $ 1.000 128GB modeli, 512GB için 1.250 dolar ve 1TB depolama seçeneği için serin 1.600 dolar (!) pahalı bir cihazdır. (İngiltere’de 1,099 £, Avustralya’da ise 1,499 ABD Doları’ndan başlar.)

samsung galaxy s10 hoyle 14

 

Ancak, en pahalı sürüm bile hala Nisan'daki 1.980 ABD Doları olan Galaxy Katlama'dan yüzlerce daha azdır ve açıklanmayan fiyatı S10 Plus'tan daha yüksek olacak bir telefon olan Galaxy S10 5G'de olduğu gibi 5G hizmeti için daha fazla ödeme yapmayacaksınız daha büyük bir ekran, ek 3B kameralar ve elbette 5G özelliği.

Galaxy S10 5G'yi test etme şansım olmadı (yine de uygulamıştım) ve Galaxy S10 (900 $) ve "değer" S10E (750 $) inceleme birimlerinin gelmesini bekliyorum. masa, bu yüzden diğer S10'ları test edene kadar son karşılaştırmaları yapmak zorunda kalacağımı unutmayın. Telefonu uzun süreli kullanmaya devam ettikçe bu incelemeyi daha fazla gösterimle güncellemeye devam edeceğim.

Bununla birlikte S10 sadece 100 $ tasarruf sağlıyor ve ikinci bir öne bakan kamerayı, küçük bir ekran alanını ve küçük bir batarya ömrünü kaybediyor. Bu kağıda müthiş bir tasarruf gibi görünmüyor. S10E'ye değer önerisi olarak ilgi duyuyorum, ancak daha küçük ve daha az kamerayla donatılmış. Bu size rehberlik etmelidir, ancak istediğiniz S10 telefonlarından hangisinin üzerinde çit kullanıyorsanız, bu yorumlar gelene kadar beklemenizi öneririm.

Oku: Dört yeni Galaxy S10 telefon, işte farkı nasıl anlattığınızı

Diğer telefonlarla karşılaştırmaya gelince, Galaxy S9 Plus’tan güncelleme yapmazdım, fakat eski Galaxy telefonlardan herhangi birini kullanırdım. Sonuç olarak, S10 Plus'taki kamera çekimlerinde Pixel 3'ten daha fazla esneklik var (Walmart'ta 780 $). Gece modu bir istisnadır ve hem Pixel 3 hem de Huawei'nin Mate 20 Pro'su (Amazon'da 989 $) Galaxy S10 Plus'ı kolayca alan özel gece modlarına sahiptir. Gece fotoğrafçılığı sizin için bir özellik haline getirme özelliği ise, gelecek ayki Huawei P30 Pro, Ekim’in (muhtemelen) Pixel 4’ünü beklemek veya Samsung’un yazılım yükseltmesini zorlayabileceği parmaklarınızı çarpmak isteyebilirsiniz.

Düşük ışıkta çekimler benim için bir anlaşma kırıcı değil, özellikle Galaxy S10 Plus'ın diğer avantajlarına göre tartıldığında, ancak diğer gece modlarına uyabilmek S10 Plus'ı tartışmasız şampiyon haline getirecek.

Şimdi durduğu gibi, S10 Plus, her gün kullanmaktan mutlu olacağım mükemmel bir cihaz - ve aynı şekilde hissedeceğinizi düşünüyorum.

 

samsung galaxy s10 hiner 8

 

Bakmak güzel
Samsung, ışığı alışılmadık şekillerde yansıtan parlak yüzeylere kadar kısmidir. İnceleme birimim, Prism White'daki 128 GB'lık versiyon ve kesinlikle ışıktaki soluk mavi, nane ve pembenin yanardöner renklerini yansıtıyor. Bu renk hoş ve ince. Flamingo Pembesi, Kanarya Sarısı, Prizma Yeşil ve Prizma Mavi daha cesur - Prizma Siyah da var.

Hemen S10 Plus'ın ellerden ve yüzeylerden kayma eğiliminde olduğunu, özellikle de mükemmel seviyede olmadıklarını farkettim. Parmaklarımın arasından defalarca vuruldu, genellikle çantama, masaya ya da kucağıma iniyordu. Aynı zamanda komodinimi, bir kanepeyi, bir sandalyeyi de kaydırdı, ama şimdiye kadar lekesiz çıktı. Telefonları kutudan çıktıkları şekilde incelemeyi seviyorum, ama bunun için bir dava isteyeceğim.

Parlak ekran, ancak, O, 'çentik'
Galaxy S10 Plus, iki kameraya yer açmak için ekranda gerçekten bir delik açılmış bir Infinity-O "çentik" içeriyor. Oval şekli, Galaxy S10 ve S10E'nin tek lensinden daha fazla dikkat çekiyor, ancak ben zaten çentikler hakkında gerçekten bir yapışkan değilim.

Dahası, ince çerçeveli geniş bir ekrana sahip olma hissi. Çoğu zaman, kendine çok fazla dikkat etmeyerek arka plana karışır. Ancak ekran parlak bir şekilde yandığında, beyaz bir arka planda olduğu gibi, hap şeklindeki bir kesilmenin asimetrisi daha belirgin hale gelir. Acaba Infinity-U ekranının, Samsung A6 ve A30'un ortasındaki gibi göründüğü gibi daha iyi görünüp görünmeyeceğini, bununla birlikte kaş stili bir çentik gibi görünmesine rağmen daha iyi olacağını merak ediyorum. Tüm ekran ikileminin çözümü henüz orada olmayabilir.

6.4 inç AMOLED ekran ve 3.040x1.440 piksel çözünürlük ile ekranın kendisi muhteşem. Açık okunabilirlik harika. Gecenin bir yarısında uyandığımda ve uykuya dalmak için telefonu okuduğumda, parlaklık azalmış ve mavi ışık filtresi açık olsa bile ekran aslında çok parlak. Heck, renkleri gri tonlamaya geçiren Android'in Rüzgar Aşağı modunu kullanmak bile çok parlak.

Sonunda, Bixby tuşunu tekrar görüntülemek gerçek
İki yıl süren şikayetlerden sonra, Samsung hayranları dinledi ve başka bir uygulamayı açmak için Bixby düğmesini yeniden eşleştirmenize izin veren bir yazılım yayımladı.

Yetenek her zaman mevcuttu - birkaç yıl öncesine dayanan Galaxy S Active telefonları bile kolaylık anahtarınızı belirlemenize izin verdi - ancak Samsung çok tereddütsüzdü. Bixby'yi sevmeyi öğrenmelisin, gerekçeli. Bu yüzden Samsung'un burada doğru şeyi yaptığını görmek güzel.

 

samsung galaxy s10 hiner 10

 

Android Pasta ve Bir Kullanıcı Arayüzü
One UI tasarımını tanımlamak için iki kelime var: büyük ve kabarcıklı. Simgeler, birçok tasarımın değiştiğinden, Galeri simgesinin renginden Galaxy Notes uygulamasının şekline kadar alışmak biraz zaman alan büyük, düz dairelerdir.

Demek istediğim: Bu simgeler çok büyük. Onları ana ekranda kullanmak kendimi çocuk gibi hissettiriyordu. Hemen go-to-go uygulamalarıma sığacak veya klasörler arasında gezinmeden, daha fazla simge boyutuna geçtim (bu nedenle, ana ekranda daha büyük bir uygulama ızgarası).

Ekran simgelerim daha küçük olsa da, uygulama çekmecesinde daha büyük simgeler görmek sorun değil - onlar daha kolay vurulacak hedefler. Ayrıca bazı daha büyük uygulama menülerinin ve "kartların" boynunuzu çekmeden veya gözlerini kırpmadan okunması daha kolaydı. Bu özellikle, ana ekranın soluna kaydırarak eriştiğiniz Bixby Home'da belirgindir.

Bixby Routines: Ben büyük bir Bixby hayranı değilim ve sadece kazayla çağırırım, ancak Bixby Routines fikrimi değiştirebilir. Rutinler kurma konusunda IFTTT benzeri esneklikten etkilendim ve ön ayarlar acemilerin ayaklarını ıslatmaları için yeterince kolay.

Örneğin, sabah 6'da başlayan ve Always-On ekranını açan (evet, kapatabilirsiniz), belirli bir kilit ekranı kısayollarını açan ve açacağım mavi ışık filtresini kapatan bir sabah rutini ayarladım. yatmadan önce rutin.

Galaxy S10 Plus'ı İspanya'daki MWC konferansını kapsayacak şekilde kullanırken test ediyorum, bu yüzden bunun işe yarayacağına dair gerçekten net bir rutinim olmadı. Yatma zamanı ve uyandırma alarmları düzensiz olduğunda ve temel test olarak kullanmak için gerçek bir "ev" ayarlayamıyorsanız bu zordur. San Francisco'ya geri döndüğümde daha derin bir dalış yapabilirim.

Hareket gezinme: Gezinme düğmeleri varsayılan olarak açıktır, ancak hızlı ayarlar menüsünde hareket gezinmeyi açarak daha fazla ekran alanının kilidini açabilirsiniz. Açın ve ekranın alt kısmı genişler ve düğmelerin yerine üç yatay çizgi bırakır. Gezinmek için hafifçe yukarı doğru hafifçe vurarak onları (geri "zıplarlar"). Zor bir ayarlama değil ve alternatifleri olması her zaman güzel.

Çocuk Evi: Çocukların fotoğraf çekmesi ve uygulama indirmesi için ebeveyn korumalı bir profil / duvarlı bahçe açan Çocuk Evi adlı bildirimler ayarında yeni bir mod var. Küçük çocuklar. Daha yaşlı olanlar gözlerini açıp yuvarlar, daha sonra şifreyi bulur ve tüm dil ayarlarınızı değiştirir.

Kablosuz PowerShare gerçekten işe yarıyor
Galaxy S10'un arkasına yerleştirdiğinizde Qi özellikli herhangi bir cihazı şarj edecek bu özelliği çok seviyorum. Samsung, bunu uygulayan ilk kişi değil, ama özellikle aksesuarları toplamak veya arkadaşınızın telefonuna destek vermek için gerçek bir varlık. Kablosuz şarj, kablolu şarj kadar hızlı veya verimli değildir, ancak bu, özellikle kısa geziler için, evde daha fazla kablo bırakmanıza izin verir. Telefonunuzu bir gecede şarj ettiğiniz ve üzerine ikinci bir cihaz şarj ettiğiniz bir senaryo görebiliyorum.

Telefonunuz yüzde 30'a ulaştığında telefonunuz otomatik olarak kapanacaktır. Pil ömrü çok iyi olduğu için, günün geri kalanında sizi geçirmesi için bol miktarda olmalıdır. Kalan pil ömrünün yüzde 30'unun altında kalması durumunda Wireless PowerShare'nin çalışmayacağını unutmayın.

Bunu zaten doğal olarak iki kez kullandım. S10 Plus'ı aldığım gece, Galaxy S9 Plus'ın yüzde 7'ye düştüğünü ve hala yeni telefonu kurarken öleceğini fark ettiğimde yeni kablosuz güç paylaşımı özelliğini kullanmam gerekiyordu. Akşam yemeğindeydim, otel odamdaki kablolarım vardı ve hey, bu tam olarak bunun ne anlama geldiğini ifade ediyor. Bu yüzden açtım ve ters çevirdim ve pilimin zor bir şekilde yüzde 13'e kadar çıkmasını izledim.

Telefonlar arka arkaya olduğu için, Galaxy S9 Plus yukarı bakacak şekilde, Galaxy S10 Plus'ın arkasındaki konumunu değiştirmemeye dikkat ettiğim sürece, yine de dokunup yazabiliyordum. Bununla mutluyum.

İkinci kez, ne kadar pil ömrünün kaldığını masum bir şekilde sordu, daha sonra kontör alabilir mi diye sordu. Pilim yüzde 57'den yüzde 30'a düştü, ancak düşük çift hanelerden yüzde 30'a kadar düştü ve her iki telefonumuzun da hala çalışma saatleri vardı.

Ultrasonik ekran parmak izi tarayıcı doğru yerde
Parmak izi okuyucusu, ekranla bütünleşmek için telefonun arkasından hareket eder. Bu iyi birşey. Özellikle mobil ödemelerde Samsung Pay veya Google Pay kullanmaya gelince, arkaya dönük bir parmak izi okuyucusunun çok daha kullanışlı olması çok daha kolay. (Galaxy S10E, Galaxy Fold'da olduğu gibi güç düğmesinde de bir parmak izi sensörüne sahip.)

Bu parmak izi tarayıcı çok önemli çünkü Qualcomm'un ultrasonik teknolojisini ilk kullananlar. Bu, baskınızın 3B görüntüsünü almak için ses dalgaları kullandığı anlamına gelir. Temelde parmağınızın 2B fotoğrafını çeken bir optik sensörden daha güvenli bir şekilde faturalandırılır. ama bu daha çok gunk ve goo filmlerine uygulanıyor gibi görünüyor. Parmaklarımın arasına yağlı (ve lezzetli) bir churro sıktığımda ve telefonun kilidini açmaya çalıştığımda, 20 kere dümdüz uyumuştum. Çıkıyor, bir sınırı var.

Öncelikle doğruluk ve hız ile ilgili sorunlar yaşadım, ancak Samsung yorumcular için bir güncelleme yapmaya başladığından beri bu daha doğru oldu. Baş parmağınızın yerleşimi hakkında ne kadar kasıtlı olursanız en iyi sonuç verir. Kilidin açılması sağlam bir saniye alacaktır ve sadece ekrana değil, ekrana bastığınızdan emin olmanız gerekir. Ayrıca dört parmağınızı taramayı da öneririm, böylece yedekleriniz olur. Sağ parmağımı iki kez, sol parmağımı bir kez ve sağ parmağımı kullandım.