Geçen yıl iPhone XS, XS Max ve XR piyasaya sürüldüğünden beri, telefonun manzarası biraz değişti. Son zamanlarda çok daha seksi hikayelerle doluydu:

5G başını arkadan çekmeye başladı, yeni ve yeni dönüşen katlanır telefonlar, insanların hayallerini çekiyor - başlarını büyüten problemlerde bile - ve izleyebileceğinden daha fazla kamerayla dolu telefonlar var .

2018 yılının sonlarından gelen iPhone'lar kıyaslandığında o kadar ilginç değil. Ama bu onların da kredisi. Sonuçta, Verizon 5G ağını başlattığında beklenenden daha belirsiz olduğu ortaya çıktı, Samsung Galaxy Fold telefonu zaten çöküyor ve kamerayla çalışan bu telefonlardan bazıları sandığınız kadarını yapmıyor.

Bu arada iPhone'lar oldukça haksız hissediyorlar, bu da oldukça habersiz. Şu anda açıkça Apple'ın en parlak ve mükemmel ürünleri.

Ancak bu iyileştirmeler kullanamadıkları anlamına gelmez. Telefon endüstrisi o kadar hızlı bir şekilde hızlanıyor ki, Apple'ın telefonları kaçınılmaz olarak değişecek. Ama şimdi bulundukları yer çok sağlam ve istikrarlı bir yer - heyecan verici değilse.

Doğru iPhone'u aldınız mı?
Müjde: Geçen yıl hangi iPhone'u seçtiyseniz, bir tane seçtiyseniz, sorun değil. (Ayrıca, eğer iPhone X veya iPhone 8 veya iPhone 7'ye sahipseniz de iyisiniz!) Her modelin avantajları ve sakıncaları vardır. Benim favorim hala iPhone XR. En iyi fiyat-değer seçimine sahip, batarya ömrü harika ve küçük boyutu benim için ideal. Ve iPhone XR'nin LCD ekranı, teknik olarak iPhone XS'in OLED ekranı kadar iyi olmasa da, günlük kullanımda gözle görülür şekilde farklı değil.

Ancak eklenen antenleri, dayanıklılığı ve özellikle de iPhone XS modellerinin çift arka kamerasını takdir ediyorum. 2x zoom'u yerinde çekimler ve her zaman çocuklarımın portre çekimleri için kullanıyorum. Bir çift kamera iPhone XR bu yıl kaçınılmaz bir durum gibi görünüyor, özellikle de yeni iPhone'lar üç arka kamera alıyorsa. XS ve XS Max hala çok pahalı hissediyor (katlanır telefon kadar pahalı değil).

sascasca

 

Kamera: Güzel, ama kesinlikle daha iyi olabilirdi
İPhone XS ve XR, günlük kullanımda harika bir iş çıkarır ve hem arka kameraları hem de selfie kameraları gerçekten iyidir. Video çekimi de özellikle mükemmel. Ancak iPhone'un yapamayacağı şeyleri yapan başka telefonlar da var.

Örneğin, en yeni Samsung Galaxy S10 cep telefonunun sahip olmadığı ultra geniş açılı lensi sunuyor. Bu yaygın bir eğilim ve sahip olduğunuz lens sayısı arttıkça, çerçeveleme seçenekleri de artacaktır.

Bazı telefonlar, CNET testlerine dayalı olarak iPhone'ları fotoğraf kalitesinde öne çıkarsalar da, belirli bir telefonun kendine özgü bir özelliği, en çok kıskanıyorum - Piksel 3'te Gece Görüşü. Google'ın Piksel 3'teki düşük ışık modunu denedikten sonra, fotoğraflarım için yaptıklarını hemen sevdim. İPhone, çoğu zaman flaşsız olarak iyi bir şekilde başa çıkabiliyor, ancak Night Sight farklı bir seviyede. İOS 13 veya sonraki iPhone'un sahip olması gereken özellik.

Yüz kimliği tek başına duruyor
Yüzünün kilidini kaldıran başka telefonlar da var ve diğerleri Galaxy S10 ve OnePlus 6T gibi ekran parmak izi tarayıcılarına sahip. Fakat Face ID, gördüğüm yüz biyometriğinin en yumuşak ve en iyi uygulaması olmaya devam ediyor. Yüzüm yanlış açıda olduğu için şifremi girme gereği duyduğum süre boyunca hala vahşi olmama rağmen, genel olarak Yüz Kimliği iyi çalışıyor ve görünmez çalışıyor. Uygulama şifrelerimi kaldırmak ve bağladığım bir şey olan girişlerime yardımcı olmak için yüzümü okuduğunda daha da kullanışlı.

Yüz kimliği, kavram olarak iPhone X'in 2017'de piyasaya sürüldüğünden çok farklı değil. Şimdi her gün normal hissediyor.

AirPower'ı konuşalım (ve şarj edelim)
AirPower kablosuz şarj matı, 2017'den beri baş döndürücü bir sözdü ve iPhone ve aksesuarlarının şarj edilmesinin çok daha iyi olacağını söyledi. Apple şimdi AirPower'ı iptal ettiğine göre, alternatif nedir?

İPhone hala şarj etmek için Lightning'i ve telefonla birlikte verilen çok yavaş bir 5-watt şarj cihazını kullanıyor. İPhone, kutusundan çıkar çıkmaz hızlı bir şekilde şarj edilebilir, ancak bu arada USB-C şarj cihazları için ekstra bir ücret karşılığında daha büyük şarj cihazları ve adaptörleri satın alabilirsiniz, bu da pil ömründen memnun kalmamanız durumunda size yardımcı olur.

Kablosuz Qi şarjının olması güzel olsa da, iPhone'lar diğer telefonların yaptığı gibi kablosuz Qi ile hala hızlı şarj oluyor. USB-C'ye geçme ve daha hızlı Qi şarj işleminin 2019'da gerçekleşmesi gerekiyor.

Ayrıca, iPhone'un diğer aksesuarları da kablosuz olarak şarj edebilmesi harika olurdu. Bu, doğrudan Galaxy S10 telefonları Galaxy Buds ve Galaxy Watch'ı arkalarından akıllıca şarj edebilen Samsung'dan alınacaktı. Apple Watch seyahat ederken bu tür bir rahatlık kullanabilir ve fazladan bir şarj cihazı getirmek zorunda kalmazsınız.

IPhone değişen dünyada istikrarlı bir şamandıra
IPhone hala gerçekten harika bir telefon, ama giderek değişen teknoloji dünyasında tanıdık hissetmeye devam ediyor. Neredeyse, söylemeye cüret ederim, konfor seçimi? Tüm eşyalarıma bağlanan cihaz ve test ettiğim ve giydiğim teknolojilerin çoğuna bağlantı sağlıyor. Bu bir köşe taşı cihazı ve tam olarak böyle olmakta iyi bir iş çıkarıyor. Apple'ın en çok tavsiye edilen ürünü ürettiği ürün. Ve yine de, telefonların şekli (mecazi olarak ve kelimenin tam anlamıyla) daha ileri olanaklara dönüşmeye başladığında, iPhone tanıdık, istikrarlı - neredeyse sıkıcı bir cihaz olmaya devam ediyor, daha heyecan verici ve tahmin edilemeyen yeni bir cihaz.