Maggie'ye sor, cihazının ve uygulamalarının seni takip etmemesi için ipuçları sunar. Ne yazık ki, endişeleriniz gerçeğe dayanıyor. Akıllı telefonlar sürekli

yanımızda taşıdığımız insan "elektronik" etiketi haline geldi. Kesin konumlar, tarihler, saatler, süreler ve bir uygulama veya web sitesi açmadan önce ve sonra ne yaptığınız, hepsi telefon operatörünüz ve en sevdiğiniz hizmetleri sağlayan şirketler tarafından izlenir.

Bunlardan bazıları önlenemez. Tasarım gereği, kablosuz operatörler nerede olduğunuzu her zaman bilir çünkü telefonunuz her birkaç saniyede bir yakındaki hücre kulelerinden gelen en güçlü sinyali kontrol eder. Ayrıca acil durumlarda bulunabilmeniz için sizi izliyorlar.

Ancak binlerce uygulama, reklam amaçlı olarak, nereye gideceğinize dair sekmelerde bulunur.

Öyleyse gizliliğinizi korumak için ne yapabilirsiniz?

Uygulamalarınızın gizlilik ve konum servislerini denetleyin
Telefonunuzda çalışan uygulamaların gizlilik ayarlarını kontrol edin. Artık kullanmadığınız uygulamaları kaldırın. Nerede olduğunuzu bilmeniz gerekmeyen uygulamalar ve hizmetler için konum servislerini devre dışı bırakın.

Uygulamaya göre konum ayarlarını değiştirin
Bazı uygulamaların çalışması için konum verilerinizi toplaması gerekir, ancak diğerleri işlemez. iPhone kullanıcıları, uygulamalarının ayarlarını Ayarlar, Gizlilik ve ardından Konum Servisleri seçeneğine giderek ayarlayabilir, ardından telefonunuzdaki her uygulama için Her Zaman, Kullanırken veya Hiçbir Zaman'ı seçebilir.

Android kullanıcıları bu seçeneğe sahip değillerdir, ancak telefonlarındaki takip doğruluğunun derecesini sınırlayabilirler. Yüksek Hassasiyet ayarı, nerede olduğunuzu belirlemek için GPS, Wi-Fi, Bluetooth veya mobil ağları kullanır. Pil Tasarrufu modu yalnızca Wi-Fi, Bluetooth veya mobil ağları kullanır. Yalnızca Aygıt ayarı, konumu belirlemek için yalnızca GPS ve aygıt sensörlerini kullanır.

Konum geçmişi ayarını kapat
Apple ve Android cihazları ziyaret ettiğiniz "Sık Kullanılan Konumlar" ın bir listesini ve orada ne kadar kalacağınızı tutar. Bu size heebie-jeebies'i verirse, ayarlardaki geçmişi temizleyin.

Bir VPN kullanın
Sanal bir özel ağ çevrimiçi etkinliğinizi şifreler ve konumunuzu gizlemek için trafiğinizi farklı sunuculara yönlendirmenize olanak tanır.

Hedefli reklamlardan vazgeç
Reklamverenler, fiziksel olarak nereye gittiğinizi ve orada ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenmek için açlar. Mümkün olduğunda, hedeflenmiş reklamları devre dışı bırakın.

Cihazınızın konum servislerinin tümünü kapatın
Son çare olarak, cihazınızdaki konum servislerini devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz. Ancak, uyarılmalıdır: Bu aşırı bir çözümdür. Konum servisleri olmadan, bir harita servisini kullanamaz veya kaybolur veya çalınırsa cihazınızı bulamazsınız.

Alt satır: Varsayılan olarak, bir akıllı telefon kullanmak, bazı gizlilikten vazgeçmek anlamına gelir. Birkaç ihtiyati önlem almak, maruz kalmanızı sınırlayabilir.