Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dün Galaxy S20 serisi yeni telefonlarıyla birlikte ekranı ikiye katlanabilen telefonu Galaxy Z Flip'i de duyurdu.

Samsung'un ekranı katlanabilen yeni telefon modeli Galaxy Z Flip modeli 6.7 inç'lik Dynamic AMOLED ekranla geliyor ve 2636x1080 piksel çözünürlük sunuyor. 1100 nit ekran parlaklığına ulaşabilen cihazda 2.000.000:1 kontrast oranı bulunuyor.

Ekranın katlanmasını sağlayan menteşenin olduğu kısmın iki kenarına küçük kauçuk parçası bulunuyor. Bu parçaların yerleştirilme nedeni ise olası darbelerin etkisini azaltmak. Cihazda bulunan kalın ve yüksek ekran çerçevesi, katlanıldığında ekranın çizilmesinin önüne geçiyor. Qualcomm'un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alan telefonda ayrıca 8GB LPDDR4X RAM ve 256GB depolama kapasitesine sahip. 3300mAh kapasiteli batarya kablolu ve kablosuz hızlı şarj desteği sunuyor.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy Z Flip’in ana kamerası 12MP çözünürlüğünde OIS destekli ana sensör ve 12MP çözünürlüğünde ultra geniş sensörden oluşuyor. İç kısımdaki kamera ise 10MP çözünürlüğünde. Parmak izi okuyucu ise yan tarafta bulunuyor.

13 bin 499 TL fiyata sahip olacak Samsung Galaxy Z Flip, Mart ayında itibaren Türkiye’de satın alınabilecek.