Xiaomi 12 serisi yeni başlatılan ilk kullanıcılarından arasına girmeyi ayarlanır Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Ancak amiral gemisi olarak birinci sınıf özellikler

ve özellikler sunan cihazla, fiyatlandırmanın öncekinden daha yüksek olabileceği görülüyor.

Weibo'daki (Çinli bir mikroblog web sitesi) @李昂昂昂啊'ye göre, Motorola dışındaki çoğu marka , Snapdragon 8 Gen 1 özellikli akıllı telefonları 4.000 Yuan'dan (kabaca 630 ABD Doları) daha yüksek bir fiyata piyasaya sürecek. Görünüşe göre, Yeni Yıldan önce en son yonga setinin envanterini alabilen yalnızca birkaç akıllı telefon üreticisi, amiral gemilerini 4.000 Yuan fiyat noktasının altında sunabilecekti.

Öte yandan, cihazlarını daha sonra piyasaya süren markalar, devam eden yarı iletken kıtlığı nedeniyle çip maliyetindeki artışla uğraşmak zorunda kalacaklardı. Şu an itibariyle Çinli teknoloji devinin Xiaomi 12 serisinde üç model piyasaya sürmesi bekleniyor. Serinin başlangıçta Snapdragon 8 Gen 1 SoC ile bir cihaz piyasaya süren ilk kişi olması beklenirken, Motorola'nın yaklaşmakta olan Edge X30 serisi aslında ilk olacak.

Ayrıca, bilgi sahibi Moto'nun Edge X30'un fiyatını 4.000 Yuan'ın altında tutabileceğini de ekledi. Başka bir deyişle, bu, Xiaomi'ye en yeni amiral gemisini piyasaya sürdüğü fiyatlandırma konusunda daha fazla baskı yapıyor. Geçen yıl, şirketin 11 serisi 3.999 Yuan'dan başladı. Ancak artan malzeme maliyetleri, çip kıtlığı ve diğer tedarik zinciri sorunları nedeniyle 12 serisinin fiyatı 4.299 Yuan'dan (kabaca 680 ABD Doları) başlayabilir. Tipster, 2K panelli telefonların muhtemelen 5.000 Yuan (kabaca 790 ABD Doları) veya daha yüksek olacağını da ekledi.