Nokia cep telefonu lisans sahibi HMD Global, Hindistan'ın “Make in India” girişimine katıldı ve çeşitli ODM (orijinal tasarım üreticisi) ve EMS (elektronik üretim çözümü)

ile ortaklaşa akıllı telefonlarını ve özellikli telefonlarını ülkede üretiyor. Yeni olan şu ki, şirket Hindistan'daki fabrikasında üretilen telefonları yurtdışına ihraç etmeye başladı.

Bu bilgi geçen hafta şirket tarafından açıklandı. HMD Global Başkan Yardımcısı (Hindistan ve MENA) Sanmeet Singh Kochhar, Perşembe günü Press Trust of India (PTI) ile yaptığı konuşmada, şirketin halihazırda Nokia 105 özellikli telefonu BAE pazarına ihraç ettiğini açıkladı.

Perspektif için Nokia 105'in kısa bir arka planını verelim. Özellikli fon ilk olarak 2019'da piyasaya sürüldü ve o zamandan beri Hindistan'da ve dünyada bir numaralı özellikli telefon haline geldi.

"Hindistan'dan ihracata başladık. Şimdiye kadar Hindistan'da satılan tüm telefonlarımız Hindistan'da üretildi. Sadece Hindistan'da üretilmiyorlar, aynı zamanda onları Hintli üretici ortaklarla yapmaya da odaklanıyoruz ve şimdi Hindistan'dan ihracat yapmaya başlıyoruz" diye ekledi.

HMD Global Başkan Yardımcısı, akıllı telefonların giderek daha popüler hale geldiği bu zamanda, çok yönlü kullanım durumları, uzun ömürlü pilleri, kolay onarımları ve düşük fiyatları nedeniyle özellikli telefonların büyük önemini yineledi. Daha uygun fiyatlı giriş seviyesi akıllı telefonlardaki artış nedeniyle küresel özellikli telefon pazarındaki kademeli düşüşe rağmen, Hindistan özellikli telefon pazarının güçlü kaldığını kaydetti.