Mercedes-Benz G-Class, Schöckl ve kum tepeciklerinin hızlı çalışmasını sağlayan zorlu bir eski geniş. Ancak her Geländewagen

için onu bir çamur bataklığında yaşarken göreceksiniz, muhtemelen Miami veya Güney Kaliforniya'daki lüks alışveriş merkezlerinde 20 park yeri vardır. Bu günlerde, G, zorlu bir off-road kabatasının olduğu kadar lüks bir yaşam tarzı simgesidir (en fazla değilse).

Neyse ki, 2019 G550, bu spektrumun her iki ucundaki çekiciliğini güçlendiren iyileştirmeler getiriyor.

Modern klasik
İlk önce, değişmemiş olanla başlayalım: dat curb itiraz. Yandan veya arkadan dörtte üçü bakıldığında, 2019 G550'yi selefine harcadığınız için affedilebilir, özellikle burada gösterilen Iridium Silver'ın yaratıcı olmayan gölgesinde. (Eğlenceli gerçek: G550, 24 farklı dış cephe boya seçeneği seçtiğinizde mevcut olup, herhangi bir Mercedes-Benz modelinin en çeşitli renk paletlerinden birini sunar - ikincisi yalnızca AMG G63 modelinde.

G'nin görsel değişimleri, ön taraftaki yuvarlak farların, LED gündüz yanan farlarla gösterildiği yerlerde daha belirgindir. Fırça koruyucuları alt veya üst fasyalarda kullanılabilir. Krom gelirler veya AMG Line ile birlikte 5,370 $ Gece Paketini belirtirseniz siyah. G550, birincisi bu test otomobilinde görülen 19 veya 20 inçlik jantlar üzerinde yuvarlanıyor, Ocak ayında Detroit dostu Pirelli Scorpion kış lastiklerini sarmıştı.

Oysa, alnına çarpıcı bir benzerlik göstermesine rağmen, dışın iki kısmı hariç hepsi aslında yeni. Sadece kapı kolları ve yedek lastik kapağı son nesil G'de değişmeden taşınır ve eğer bir G-Wagen'in kapısını açma veya kapama zevkini aldıysanız, tıknaz kapının çok özel bir şekilde tıklandığını biliyorsunuzdur kulplar, uygun bir G-Class deneyimi için çok önemlidir.

 

2019 mercedes benz g550 018

 

Büyük bir lüks yükseltme
G'nin dış kısmı, anakronistik bir kısıtlamada bir egzersiz olabilir, ancak iç kısmı başka bir şey değildir. Tamamen güncellenen ve modern lüks ve teknoloji ile dolu G550'nin kabini Mercedes 'in en iyilerinden.

Buradaki her şey yeni, yolcu tarafı gösterge paneli tutma kolunu ve ortadaki üç diferansiyel kilidi düğmesini (daha tarihsel olarak doğru olan G-Wagen malzemesi) kaydedin. Dokunulabilecek her yüzey en iyi malzemelerle kaplanmıştır ve koltuklar yumuşak ve destekleyicidir ve dik ön camdan düz bir tavana hakim bir görünüm sunar. İki alüminyum tweeter, sığ gösterge panelinin her iki tarafını kuşatır ve kaputun sonunda dönüş sinyallerinin yerleşimini taklit etmek içindir. Daha fazla metal, orta konsoldaki karbon fiber döşemeyi güzel bir şekilde tamamlayan stilize hava menfezlerini gösterir. Parlak kırmızı derinin en büyük hayranı olmadığımı itiraf edeceğim, ancak tamamen bu G550 test arabasının gümüş dışına karşı çalıştığını düşünüyorum. Eski bir Mercedes temsilcisi bana (“Mantra sıradan bir dış mekânın seksi bir iç mekana sahip olması gerektiğiydi” dedi.)

2019 G550 selefinden neredeyse beş inç daha geniş olduğundan, ön ve arka yolcular eskisinden daha fazla omuz ve dirsek odasının tadını çıkarırlar. Bu arada tavan boşluğu bol miktarda kalıyor ve G550'nin sunroofu, önceki neslin tek parça çatı panelinden ziyade nihayet güneşlikli bir cam parçası. G'nin 2.1 inç uzunluğundaki ek uzunluğu ve daha geriye yerleştirilmiş bir bankı sayesinde, arkadaki yolcular 2019 G550'de ekstra 6 inç bacak boşluğunun keyfini çıkarır - hoş bir gelişme. Daha cömert arka koltuklar, kargo alanını biraz etkiliyor, ancak yan menteşeli tasarımı, bir garaja döndüğünüzde veya sıkı bir şekilde paralel park edildiğinde kullanımı zor olsa bile, bagaj kapağının arkasında hala büyük bir kapasite var.

 

2019 mercedes benz g550 005

 

Eski teknoloji iyi teknolojidir
G-Serisi, 2019 için büyük bir teknoloji güncellemesi alıyor, ancak A-Serisi sedanda bulabileceğiniz en son MBUX bilgi-eğlence sisteminden faydalanmıyor. Bunun yerine, en son COMAND yinelemesini elde edersiniz, çizgi ortasındaki 12,3 inç ekrana yerleştirilir. Bilgi-eğlence sistemini ya orta konsoldaki büyük dokunmatik yüzey ya da altında bulunan döner düğme ile ya da direksiyon simidinin sağ tarafındaki parmak ucu ile çalıştırabilirsiniz. COMAND, diğer tüm Mercedes'lerde olduğu gibi burada da çalışıyor - menüleri ilk başta yönetmek biraz zor, ancak içinde birçok kişiselleştirme seçeneği var. Apple CarPlay, Android Auto ve bir Wi-Fi hotspot da yolculuk için hazırız.

850 dolarlık dijital gösterge grubu seçenek kutusunu işaretleyin ve gösterge kümesi olarak kullanılan ikinci bir 12,3 inç ekran elde edin. Bu seçeneği kapalı bırakın ve sabit arama kurulumu standarttır. Zaten bir G550'de en az 124,500 ABD Doları harcadığınızı görünce, bu nispeten uygun fiyatlı seçeneğe göz atmanız gerektiğini düşünemiyorum. Ancak diğer yandan, altı rakamlı fiyat etiketi ile, Mercedes'in neden sadece çift ekranlı kurulumu standart donanım olarak sunmadığından emin değilim.

 

Yeni G-Serisi de tonlarca gelişmiş sürüş yardımı alıyor ve mutlulukla isteğe bağlı ekstralar değil. Her G550, Mercedes'in Distronic uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, şerit tutma asistanı, kör nokta asistanı, aktif fren asistanı, trafik işareti tanıma, park asistanı, arka çapraz trafik uyarısı ve daha fazlası ile birlikte gelir. Kullanması için G550'nin 7.700 kiloluk çekme derecesini koymak istemeniz durumunda bile römork salınım kontrolü var.

 

Sadece yetenekli, ama sürüşü daha iyi
Sürüş bir yana, G'nin direksiyon başında tavırlarındaki en büyük gelişme, daha modern direksiyon sistemi ve süspansiyon geometrisi. Evet, eski G'nin arkaik, devridaim topu yönlendirmesi yerine yeni bir elektromekanik kurulum uygulandı. Herhangi bir karakteristik olmayan keskin dönüş veya herhangi bir spor otomobil benzeri geri bildirim sunmuyor - G550 hala bir G550 gibi yönlendiriliyor - ancak bağımsız ön süspansiyonla birlikte kullanıldığında G, tekerleklerin arkasından daha dengeli hissediyor. Direksiyon simidinde çok daha az oyun var ve yol seviyesinde neler olup bittiğini daha iyi anlıyorsunuz. Her şeyden çok, G550 sadece kontrolü daha kolay hissediyor.

Kesinlikle mevcut hiçbir güç sıkıntısı yoktur, sonuçta, G550, birçok Mercedes-AMG otomobilinin kaputunun altında bulacağınız aynı 4.0 litrelik, çift turboşarjlı V8 motorunu kullanır. Buradaki sevimli V8, 4000 beygir gücü ve 450 kilometrelik tork üretiyor. Motorun güç bandının etine girmeden hemen önce en ufak bir gecikme var, ancak bunu yaptığınızda, bir itme ve sarhoş edici bir hırıltı hissedeceksiniz - bu G550'nin kendisi bir ürün değilken AMG'nin motoru kesinlikle öyle. Etkileyici bir şekilde, Mercedes bu 5.551 kiloluk, kutu şeklindeki G550'nin sadece 5.6 saniyede saatte 60 mil hızlanabileceğini söylüyor. Bu 516 beygir gücündeki AMG G63'ten sadece 0,3 saniye daha yavaş.

Dokuz vitesli otomatik şanzıman, gaz kelebeği kazarken V8'i kaynatmaya devam edecek ve azami yakıt ekonomisi elde etmek için çaba harcadığınızda en üst vitese hevesle atlayacaktır. Tabii ki, EPA tarafından tahmin edilen galon şehri başına 13 mil, 17 mpg otoyolu ve 14 mpg toplamıyla bu büyük çocukta hiçbir eko ödülü kazanamayacaksınız.

Yoldan çıkarsanız - ve bir G-Sınıfında, gerçekten yapmalısınız - G550'nin atlayabileceğiniz herhangi bir şeyle başa çıkabileceğini göreceksiniz. 2019 modeli 27,6 inç su alabilir ve 45 derecelik bir eğimi kaldırabilir, masaj, ısıtmalı koltuklar sırtınızı ve kıçınızı rahatlatır. G'nin olağanüstü arazi yeteneklerinden tam anlamıyla yararlanmak için, eski hesabımı Fransa'nın tepelerinden okumanı ya da editör Emme Hall'un San Diego dışındaki kum tepelerini incelemesini tavsiye ederim.