Mercedes-AMG E53 Coupe, lüks alanda sunulan bağımsız bir üründür. Elbette, diğer otomobil üreticileri kompakt

ve tam boyutlu premium darbeler üretiyorlar, ancak orta segmentte iki kapı satan Mercedes.

Neyse ki, AMG E53, doğru boyutundan çok daha fazlası için çekici.

Harika uzmanlık
AMG E53 Coupe, turboşarjlı, satır içi altı silindirli bir motor olan, kadife, ancak akıl almaz, 3,0 litrelik, son derece güçlü. Mercedes 'eq Boost hafif hibrid sistemi - partiye 21 beygir gücü ve 184 pound-ayak torku ekleyen - güç ünitesinin 429 beygir gücü ve 384 pound-ayak torku tekerleklere ulaşmak için acele ediyor , zorla sallanan turbo yoldan çekildi.

Mercedes, E53'ün 4.3 saniyede saatte 60 mil hıza ulaştığını, 4Matic + dört tekerlekten çekişin yardımı ile kaldırıma iten her şeyi ustalıkla doldurduğunu söylüyor. Yüksek hızlara giderken, dokuz vitesli otomatik şanzıman bir flaşta kaymaları önler, ancak sadece seyir halindeyken cam pürüzsüzdür.

Yol bükülmeye başladığında, Benz vesilesiyle yükselmeye devam ediyor. Direksiyon, doğru bir ağırlıkta ve güçlü bir aracın uygun bir şekilde yerleştirilmiş olması. Bununla birlikte, bir spor otomobilinde beklediğiniz kadar janttan geri bildirim olmadığını, ancak sportif gösterilere sahip büyük bir lüks kupada, direksiyon hissinin tam olarak doğru olduğunu düşünüyorum.

 

2019 mercedes amg e53 coupe 691

 

4,000 artı kiloluk 190,6 inç uzunluğundaki E53 etkileyici bir makine ama AMG ona dans dersleri için uygun bir rejim verdi. Kupanın süspansiyon ayarı, E53'ü dar bir köşeye sıkıştırmak istediğimde AMG havalı süspansiyonu gövde hareketlerini minimumda tutarken arabanın virajlara saldırmaya istekli olmasını sağlıyor. Aynı zamanda, Mercedes her zaman rahat bir sürüş sunuyor.

Bu büyük, Alman slab durma noktasına getirildiğinde, uzmanlık devam ediyor. Öndeki etli 14.6 inçlik fren rotorları ve arkadaki 14.2 inçlik üniteler, AMG'nin uygun pedal modülasyonu ile büyük bir güven ile durmasını sağlar.

Tüm sportif özellikleri ile bile, AMG E53 masaya saygın bir verimlilik getiriyor. EPA tahminlerine göre, E53 şehirdeki galon başına 21 mil ve 28 mpg otoyol için iyidir. 419 mil testten sonra, bu rakamların alt ucuna düştüm, sadece 21,9 mpg. Ancak, E53'ün sportif sürüş modlarında ve motorun devir aralığının en üst ucunda yükselen düz altı egzoz notasındaki susuz rakamı suçluyorum.

Da Club'da
Mercedes-Benz ön fasyaları benim favorim değil - gözlerime göre, dişlerini fırçaladıktan sonra bir portakal yemeğin yanı sıra çok dik bir ızgara çiftini çevreleyen arka arkaya, kabarcıklı farlara benziyorlar. (Diğer Roadshow çalışanları, bazılarının benim deli olduğumu düşündüğüne dikkat etmelerine rağmen aynı fikirdeler.) Yine de, E53 Coupe'un genel tasarımı yakışıklıydı. En sevdiğim parçalar arasında zarif tavan çizgisi yayı, basitçe oyulmuş coupe şekli ve basit arka lamba tasarımlarının hala çarpıcı olabileceğini kanıtlayan yuvarlatılmış arka kısımlar var. Bu arabanın sağlıklı olmasına rağmen, sadece 10 fit küp gövde alanı var, ancak ekstra geniş arka sırayı doldurmak istiyorsanız arka koltuklar katlanabilir.

AMG E53'ün içine adım atın, piyasadaki en lüks iç mekanlardan birine sahip olacaksınız. İki standart 12,3 inç ekran - biri sürücünün önünde ve bir orta yığının tepesinde - ileriye dönük bir stil yaratarak, görkemli görünümüyle lüks bir görünümle uyuşan deri kaplı bir kabinle tamamlanır.

 

2019 mercedes amg e53 coupe 637

 

E53'ün koltukları, seçtiğiniz dörtten hangisi olursa olsun, bu test arabasının siyah ve kırmızı Nappa derisini içine çeken, durmadan destekleyicidir. 1.320 $ 'lık masaj ön koltukları kesinlikle bir zorunluluk değil, ama Cumartesi günü öğleden sonra Santa Barbara’dan LA’ye geri dönecekleri sırada trafik sıkışıklığı olan diğer bölümlerime sundukları ekstra eğlenceyi bıraktım.

E53'ün isteğe bağlı, 23 hoparlörlü Burmester 3D-Surround Ses premium ses sistemi sayesinde kulaklarım da çok eğlendirildi. Kesinlikle etkileyici bir kurulum, ancak standart, 13 hoparlörlü Burmester ses sistemine göre 4,550 dolar değerinde ekstra bir değer olduğuna ikna olmadım. Yine de, yükseltilmiş ses, E53'ün sessiz kalan kabinini doldurmanın ve teknoloji özelliklerini tamamlamanın güzel bir yoludur.

Hedef için 73.700 $ + 995 $ 'lık bir başlangıç ​​fiyatı olan AMG E53, Apple CarPlay ve Android Auto, gömülü navigasyon, HD radyo ve bir SD kart okuyucu gibi oldukça standart bir teknoloji ile birlikte geliyor. Mercedes bile kablosuz cihaz şarjı, NFC telefon eşleştirmesi ve ücretsiz araç içi bir ay Wi-Fi sunmaktadır.

 

Standart sürücü yardımı teknolojisi, arabadan X'e iletişim, yaya algılayan çarpışma hafifletme frenlemesi, kör nokta izleme, sürücünün dikkat izleme monitörü ve yağmur algılayıcı silicileri içerir. E53 ayrıca isteğe bağlı ön trafik çarpışmasını önleme, arka trafik uyarısı, kaçınma yönlendirme yardımı, kör nokta çarpışma önleme, otomatik şerit değiştirme, 360 derecelik kamera ve otomatik paralel park etme özelliklerine sahiptir.

96,285 $ 'lık test cihazım tamamen dolu durumda. Daha sık kullanılan üç saniyelik duraklama yerine, iptal etmeden önce durdurulan trafikte 30 saniyeye kadar duraklayabilen uyarlamalı hız sabitleyici özelliğine sahiptir. Adaptif cruise control sistemi, ayarlanan hızını yerel hız sınırlarına ve hatta yoldaki eğrilerin öngörülmesine bağlı olarak da ayarlayabilir, ancak örneğimin şerit merkezleme teknolojisi gelişmiş hissetmiyor. Aslında, nadiren hiç bir zaman direksiyon yardımını tutmuyorum çünkü yavaşça kıvrımlı otoyollardaki temiz çizgileri izlememe yardım etmek yerine, direksiyon yardımcısı benimle kavga etmek istiyor, böylece şeritte pinpon yapabiliyor.

 

Nasıl belirtirim
Standart 19 inç jantlardan 20'li setlere geçerek başlayacağım. 750 Dolar için, bu "takla atma" aristokrasisine girmenin makul bir maliyeti. Daha sonra, başlangıçta size büyüleyici bir ışık şovu veren Mercedes'in gerçekten havalı Multibeam LED farlarını içeren 800 $ 'lık dış aydınlatma paketini eklerdim. Farlar ayrıca öndeki göz kamaştırıcı sürücülerin önlenmesi için belirli LED ışınlarını ayrı ayrı kontrol ederek otomatik olarak yüksek huzmeleri bir sonraki seviyeye taşır.

1.050 $ 'lık Sıcaklık ve Konfor Paketini (ısıtmalı direksiyon simidi, hızlı ön koltuk ısıtması ve ısıtmalı ön kol dayama yerleri) eklemek, 1.320 dolarlık masaj ön koltuklarını ve 2.990 $ Nappa döşemesini gerektirir. Ben aydınlatılmış kapı eşikleri için emiciyim, yani 350 dolar daha var. Ayrıca, müzik çalma listenizi, iklim kontrolünüzü, ortam aydınlatmasını ve hatta kabin kokunuzu ruh halinize uyacak şekilde düzenleyebilen Mercedes'in Enerji Verici Konfor Paketi'ne de yaylarım. 550 $ 'lık pakette ayrıca Air Balance kabin hava temizliği ve iyonlaşma da bulunmaktadır. İlk başta bir hile olduğunu düşünmüştüm, ancak birkaç dakika denedikten sonra tekrar tekrar koku alma duyuma aşık oldum.

2019 mercedes amg e53 coupe 781

 

Ön koltuk havalandırması 450 $ daha eklerken, head-up ekranı sizi 990 $ geri ayarlayacaktır. Gelişmiş adaptif cruise control sistemi ve diğer sürücü destekleri için 2,250 $ 'lık Sürücü Destek Paketi'ne "evet" deyin. 1.290 $ 'lık Park Yardımı Paketi aracın otomatik olarak parka paralel park etmesini sağlar. Son fakat en az değil, 1.250 $ 'lık AMG Performans Egzozunu alırdım. Hepsi kapının dışında 88.735 dolar - test cihazımdan 7.550 dolar daha az.

Şımartmak, anlamsız değil
Mercedes-AMG E53 Coupe ile karşı karşıya kalabileceğiniz en yakın rekabet yeni BMW M850i ​​veya Lexus LC 500 olacaktır, ancak daha pahalı S-Class Coupe ile daha rekabetçi.

Bu arada, E53 Coupe size 100.000 $ artı 8 Serisi veya LC'nin memnuniyetini size verebilir, ancak çok daha düşük bir başlangıç ​​fiyatı için. İyi donanımlı olsalar bile, E53 ile BMW veya Lexus'a kıyasla çok büyük bir değişiklikten tasarruf edebilirsiniz.

Tabii ki, kişisel bir lüks kupası en pratik satın alma değildir ve bu amaçla, Mercedes bir E53 sedanı üretmektedir, ya da tam bir yaşam tarzı makinesine gidebilir ve E53 Cabrio'yu alabilirsiniz. Ancak, E53'ün benzer lüks bir rakip karşısında bir avuç para biriktirirken ciddi bir şımartmaya izin verdiğini ikna edebilirseniz, bu herhangi bir anlamsızlık duygusunu bastırmak için yeterli olmalıdır.