Xbox'ın piyasaya sürülmesine yardımcı olan bilimkurgu atış oyunları serisi yakında Microsoft Mağazası ve Steam'de satışa sunulacak.

 

Fanların yıllarca süren lobiciliklerinin ardından Microsoft, popüler Halo video oyun serisini PC'ye getiriyor.

Yazılım devi ve Xbox video oyun konsolunun yaratıcısı Salı günü, popüler bilim kurgu çekim oyununun Halo: The Master Chief Collection ile geleceğini söyledi. Oyunlar ne zaman PC'lerde başlayacak, ancak şirket koleksiyonu Microsoft Mağazası ve Valve'ın popüler Steam oyunları mağazasında sunmayı planladığını söyledi.

Microsoft, "Bu projenin en önemli ve kritik unsuru, Halo: Master Chief Collection'ın PC'de gerçek bir" birinci sınıf "deneyim sunmasını sağlamaktır” dedi. Şirket, oyunların her birini sırayla yayınlamayı planlıyor, 2010'da ortaya çıkan serinin bir öncüsü olan Halo: Reach ile başlıyor. Şirket, Xbox video yayını sırasında duyurular yaptı.

Dizideki başlıkların her biri, 2001’deki Halo: Combat Evolved’in 2012’deki Halo 4’üne göre kronolojik sıraya göre takip edilecektir. Microsoft, aynı zamanda Master Chief Collection paketinde her oyunu ayrı ayrı satmayı planladığını söyledi.

Microsoft, “Ekip, modern bir PC başlığında beklenen tüm özelliklerin, zillerin ve ıslıkların dahil edilmesini sağlama konusunda kararlı bir şekilde kararlılık gösteriyor” dedi.

Söz konusu hamle, Microsoft'un geçen Haziran ayında piyasaya sürülen, ancak şu ana kadar bir çıkış tarihi olmayan en yeni girişi olan Halo: Infinite'tan önce franchise'a olan ilgisini artırma çabalarını gösteriyor. Halo serisi, oyun endüstrisinde en popüler olanlardan biri olup, 65 milyondan fazla birim satmış ve 3 milyar doların üzerinde satış gerçekleştirmiştir.

Microsoft, PC'deki Halo oyunlarının her biri için çıkış tarihlerini resmi Halo web sitesinde, Halo Waypoint'te ilan edeceğini açıkladı.

Yüzbaşı Marvel, 90'ların riffiyle yükselen bir kendini keşfetme hikayesi: İlk kadın liderliğindeki Marvel filmi, süper kahraman dünyalarını mümkün olan en iyi şekilde altüst ediyor.

Nick Park, Wallace ve Gromit'i en son filminde nasıl sakladı: VFX Howard Jones, Early Man yönetmeninin yöntemlerini anlatıyor.