Thrones Oyunu İzle, dediler. Duygusal bir travma olmayacak, dediler. Selam millet! Bu ya sen Claire, başka bir Game of Thrones özeti için vaktinde buradayız ve stokta ne olduğunu görmek için çok heyecanlıyız.

 

Tatlı merhametli, ne yapmışlar! NEDEN BİZİ BİZE YAPABİLİRSİNİZ ?!

Sekiz yıl önce, Ren Faire'da birkaç seksi sürtüşme vaat eden bu eğlenceli yeni HBO şovunu izlemeye başladınız ve bunun yerine, George R. R. Martin'in sistematik olarak rüyalarınızı ezdiği için sekiz yıl boyunca kontrolsüz duygusal korku verildi. Pazar gecesi, bu rüyalar bir kez daha ezildi.

Bu doğru, geri gelmeye devam eden emiciler: sezon 8 bölüm 3 burada! 82. dakikada, çok uzundu (bu neredeyse Avengers: Endgame). Eğer kaçırdıysanız, işte nasıl izleyebileceğiniz.

Bölüm 1 yeniden bir araya gelmiş çorba, bölüm 2 ise seksi zamanlarla ilgiliyken, bu sevinç anları kayboldu. Ölü kahramanların mezarlarına yayılan küçük kır çiçekleri gibi, karanlıkta Taht Oyunları olan konforu getirdiler. Ve şimdi, bu çiçekler acımasızca, öfkeli kuşlar tarafından parçalandı, canım tuttuğunuz her şeyi katletmeye cüret etti. Artık uyku, bu cehennem kuzgunları ağlıyor! David Benioff ve D.B. Weiss uyku öldürdü!

Üzgünüm, biraz zamana ihtiyacım var. Benim bir anım yok mu? Harika. Getir onu gerizekalı!

Gece Kralı geliyor
Bu bölümün başlangıcı, beklenti içinde bir sınıf hareketidir. Winterfell orduları büyük savaş öncesi pijamalarını geçirdiler ve ölülerle yüzleşmeye hazırlar, ama ölüler hangi şekli alacak? Nasıl savaşacaklar? Bunlardan hiçbiri savaş okulunda öğrenmedi.

Samwell Tarly'nin el sıkışan elleriyle Dragonglass ile silahlanmaya başlıyor ve ön saflarda yol alıyoruz. Unsullied sully için hazır ve Dothraki Doth-Wreck için hazır. Bu nedir? Kırmızı Kadın, yani Leydi Melisandre geldi! Süper kullanışlı, buz canavarlarıyla savaştıklarını düşünürsek ve ateşin buzu dövdüğünü biliyoruz (güçlü bir şekilde olmadığında). Kızıl Kadın, Dothraki silahlarını ateşe veriyor ve alevlerinin ordusunda toplandığını görüyoruz, havai fişek gecelerinde, havai fişeklerinizi yanınızdaki insandan yaktığınız andaki gibi.

Ancak, sizi gerçekten korkunç hale getiren bir sahnede korkunç TV'nizdeki siyahları ayarlamanızı (çok şey var), Dothraki uzaktaki zaferler ile tanışır ve alev kancaları çok çabuk söner.

Zombie için Z Kadranı
Savaşlar savaşa hazır ve burada bir trambolin geliyor. Savaşı izleyen Jon ve Dany tatlı kıyafetleriyle takılıyor ve seçenekleri tartıyorlar. Jon bu ejderhanın başlarında tam ejderhaya gitmeye devam ediyor. "Gece Kralı geliyor!" o tartışır. “Ölüler zaten buradalar” diye cevaplıyor Dany. Tatlı. O zaman ejderhalarla gidiyoruz.

Savaş kısaca dönüyor - ateş hala buz atıyor - ama soğuk bir savaş kısa süre sonra savaşın üzerine çöktü ve ateşimizin bu kısımların etrafında iyi olmadığını fark ettik. Ateş emildi, ejderha alevleri alevlendi ve herkes "Ah, bu bizim delikteki asımızdı." Surlar üzerinde, Arya süratle bir Dragonglass hançer ile Sansa aşağı cüruf gönderir.

“Onları sivri uca sok” diyor. Adam, Yüzsüz Adamlarla kolejdeyken, Knifemanship’te çok başarılı oldu.

Ah evet, bu bölüm iyi. Zaten çayımı bitirdim ve henüz büyük bir ölüm görmedim!

Ateş benimle yürü
Çok erken konuştum! Savaş alanına geri döndüğünde, Sam biraz işe yaramaz hale geldi, bu yüzden Ol 'Night's Watch programı olan Eddison Tollett kurtarmaya geldi. Bu iyi bitemez! Ve öyle değil.

Büyük Ölüm # 1: Ed öldü bebeğim.

Ejderhalar bulutlara çekildiler ve genellikle biraz işe yaramaz olmak için uçuyorlar. Ateşe ihtiyacımız var, buna sahipler ama bunun yerine ejderha GPS'leri buz bulutları tarafından boğulmuş ve kelimenin tam anlamıyla birbirlerine çarpıyorlar. Aşağıdan daha iyi değil. Ser Davos, Daenerys'in ejderha uçağını iki büyük ateş çubuğuyla içeri sokmaya çalışıyor, ancak ejderhalar göremiyor.

Siperleri yakan büyüleyen Kırmızı Kadına girin. Yakındaki Hound agresif bir şekilde bunu sevmiyor.

Buz Adam cometh
Şifrede, Sansa "Bak, kötü haberi mi yoksa kötü haberi mi istiyorsun?" yüzü. O ve Tyrion bir araya geldiler ve evli günleriyle ilgili hikayeleri değiştirdiler - ilginç bir anlatıdan yoksun bir odada çok ihtiyaç duyulan bir kalp anı.

“Belki de evli kalmalıydık,” Tyrion muses.

"Sen onların en iyisiydin," diyor Sansa, Tyrion'un kızdırmadan önce "Ne dehşet verici bir düşünce" olduğunu söyledi. Adil, ama oldukça kötü bir liste, Ty.

Sasa vakti yok, Beyin Ağacındayız! Kepek süper üşüyor ama yine de Theon'u güvence altına almak için vakti var. “Yaptığın her şey seni şimdi bulunduğun yere getirdi” diyor. "Ait olduğun yer. Eve."

Ama Theon bir an isterse, o almayacak. Birkaç saniye sonra Bran, "Şimdi gidiyorum" diye şahane bir yüz veriyor ve tıpkı Poochie gibi ev gezegenine gidiyor. Gözleri griye döndü ve kuzgun modunda! TV yayınının daha önce kötü olduğunu mu düşünüyorsun? Koyu gri Gece Kralı'na ulaşmak için siyah karga cinayeti siyah gece gökyüzünde uçarken, tam patatesten gitmeye hazır olun. Ya da, eğer sen, ben daha koyu mürekkep arka plan üzerinde bir sürü mürekkep renkli piksel. Siyahları ayarla!

got glint in giant eye

 

Savaş devam ediyor
Kalenin içinde, Arya, Gendry'nin kendisine verdiği (Knifey-Spoony silahı) (onun verdiği tek silah değildi, hırıltı mı ?!) şövalyeleri öldürmeye başlar ve No-Face Akademisi'ndeki yıllarının gerçekten parasını ödediği açıktır. . Magna Cum Stabby'den mezun oldu ve hepimiz çok etkilendik.

Ama etkilenecek zaman yok, çünkü dev bir şato kaleye girdi ve işleri berbat ediyor. Bu Hound'u korkuttu. Bak, dürüst olmak gerekirse, ateşle iyi olmadığını her zaman söylerdi. Buna çok açıktı.

 

"Ölümü yenemeyiz!" ağlar.

Ancak Beric "Ateşle evlenmek istiyorum" Dondarrion'da bir bar yok. “Ona bunu söyle,” diye cevaplıyor hala kızgın süper kahramanlık işlerini yapan Arya'ya bir selam vererek.

Yine de, bir dakikalığın harika olduğu bir anı olursa, bu bizden kopmak üzere. Bebek ayı Lyanna Mormont, King Kong'dan dev tarafından yakalandı ve yavaşça ezildi. (Eğlence bir yana: Video akışımızın tamponlamaya başlamasına ilk kez karar verdi! Suspense!) Ama endişelenme, geri döndük ve Lyanna göze devi katletti. Ama hala çok geç.

Bulutların üstünde, ölü ölü ejderha Viserion gelir, ancak Drogon (Dany tarafından basılmış) ve Rhaegal (Jon tarafından basılmış) hala bulutların altında nasıl çalışacağını araştırmaya çalışır. Ah ejderhalar. Çok flamey ama yönlerde çok büyük değil. Viserion bazı mavi alevleri patlatır, ama hepsi kafa karıştırıcıdır ve ilk ejderha savaşımız başlamadan biter.

Winterfell Kalesi'ne geri dönün. Arya silahsız ve sinsi bir kütüphane etrafında gizlice. Kahvaltı Kulübünden bu yana kolayca en iyi kütüphane sahne! Arya kitabı tam anlamıyla onlara atarak kaçar. Teşekkürler. Dışarıda, Hound ve Beric ile buluşur. Fakat bu kötü inek kütüphaneden geri döndü ve kitap atılmış olmalarına kızıyorlar. Beriç en az beş kez bıçaklandı (harika ses efektleri saymama yardımcı oldu).

Üçü, Kırmızı Kadın'ın kendilerini beklediği bir odada kendilerini barikat ediyor. Beric solmaya başladı. Bir şey yapabilir miyiz Beric? Hala sağda üç tane şarj var mı? Nafile.

 

Büyük Ölüm # 3: Beric 'Alev söndürüldü' Dondarrion

Arya'nın duygusallık için vakti yok. Bugün öldürme botlarını giydi ve zorlukla takıldılar!

"Ölüm Tanrısı'na ne diyoruz?" Kızıl Kadın ona, öldürme demiştiği nimeti vererek sorar.

“Bugün olmaz,” Arya cevaplar.

Doğru! Bugün olmaz, Şeytan! (Evet, kesinlikle bir Ru Paul's Drag Yarışı / Taht Oyunları geçidi'ni izlerdim).

 

Henüz varmadık mı?

Bu patron anlarına rağmen, ilmek Winterfell'de sıkılıyor. Godswood'da Bran hala Raven VR'da. Bu yüzden Theon ve arkadaşları ölüm güçlerini kendi başlarına tutmaya çalışıyorlar. Bu aşamada Bran, bölümün çoğunu şimdiye kadar dev bir karga LAN partisine katılarak geçirdikten sonra oldukça güçlü bir yoldan geçmek zorunda kalacak.

Bran'nın yaşam seçenekleri hakkında konuşmadan önce, ejderhalarla bulutlara geri döndük. Ve eski moda, talon-on talon ejderha kavgası zamanı! Jon Snow ve Night King asil hava güçlerinin arkasında savaşıyor ve Night King düşüyor. Onu öldürsek ve işimiz bittiyse harika olmaz mıydı? Ne yazık ki hayır. Yukarıdan izleyen Dany, Drogon'u, gece kralı dışında kalan pisliği eritmeye çalışmak için tam pirolitik temizleme moduna sokar. Hayır üzgünüm.

Burada, hem ejderha alevinden kurtulabileceğini hem de gülümseyebileceğini öğreniyoruz.

Ama tam da Gece Kralının duygusal menzili hakkında düşünmek üzereyken, Evita'nın kol yükseltme işini yapar ve ölüleri uyandırır.