Bir neden hakkında tutkulu hissediyor musun? Facebook, kullanıcıların doğrudan haber yayınlarında çevrimiçi dilekçe

gönderme ve imzalamalarını sağlayan bir araç başlatıyor.

Sosyal ağ Pazartesi günü "Topluluk Eylemleri" ni ABD kullanıcılarına yaymaya başlayacak. Birkaç hafta boyunca bu özelliği birkaç pazarda test ediyor, TechCrunch Pazar günü ilk kez haber verdi ve mevcut pilotun üzerinde çalışıyor.

Bu özellik, örneğin, Colorado’da sondaj konusunda bir moratoryum ve Philadelphia’daki bir kütüphanenin yakınında yaya güvenliğini geliştirme çabaları için kullanılmıştır. Kullanıcıların sadece "destek" seçeneğini tıklatma seçeneği vardır, ancak isterlerse ilgili kişisel tanıklıklarını ve videolarını da paylaşabilirler. Bir Topluluk Eyleminde etiketlenen seçilmiş yetkililer ve devlet kurumları bilgilendirilecek ve cevap verebilir. Bu memurlar ve ajanslar kendi Topluluk Eylemlerini de başlatabilirler.

Bir Facebook sözcüsü, bu hareketin sosyal ağ tarafından "bilinçli ve sivil katılımlı topluluklar" kurma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Sözcü, "Topluluk Eylemi, insanların topluluklarındaki değişikliklerin savunuculuğunu yapmasının ve seçilen yetkililer ve devlet kurumları ile çözümler konusunda ortak olmasının bir başka yoludur" dedi.

Geçmişte, aktivistler, Change.org ya da Why.com gibi üçüncü taraf platformları üzerinden Facebook'a dilekçe gönderebildiler. Topluluk Eylemleri, süreci basitleştirir ve Facebook'a, topluluk standartlarını ihlal ettikleri takdirde, dilekçeleri izlemek ve almak için doğrudan denetleme olanağı sağlar.

Facebook geçmişte, bölücü konuların etrafında duyguları karıştırmaya niyetli, asılsız içeriğe izin verdiği için eleştirildi.