Facebook şeffaflık, kullanıcı gizliliği ve güvenlik konusunda birkaç zor yıl geçirdi. Cambridge Analytica skandalından, geçen bahardan en

son güvenlik sorununa kadar, Facebook, dünyadaki genel halkı ve düzenleyicileri, gelecek yıllarda yollarını değiştireceğine ikna etmek zorunda kaldı.

Ve görünen o ki, dev sosyal ağ nihayet kullanıcıları ile ilgilenecek. Ancak, bu aslında bir seçim değil, çünkü Facebook Avrupa Birliği'ndeki yeni iş politikalarını kabul etmeye zorlanmış görünüyor.

Başka bir deyişle, AB, Facebook'u tüketiciyi koruma uygulamaları konusundaki endişelerini dinlemeye ve bazı hizmet koşullarını değiştirmeye zorladı. Facebook artık Avrupalı ​​kullanıcılara verilerini profilleme faaliyetleri ve hedefli reklamcılık için nasıl kullandıklarını ve hesaplarını nasıl kapatabilecekleri hakkında bilgi verecek ve bazı hesapların neden devre dışı bırakılabileceğini açıklayacaktır.

Facebook, kullanıcılardan Facebook erişimi için ücret almadığını açıklamak ve “kullanıcıların” bilgilerini paylaşma ve ticari reklamlara maruz kalma sözleşmesinin karşılığı olarak kullanmadığını açıklamak için Hizmet Şartlarını değiştirecektir.

Facebook’un Avrupa’daki ToS’inde (Haziran sonu itibariyle tamamlanması planlanan) değiştirdiği diğer şeyler:

  • Sorumluluğun sınırlandırılması politikası ve şimdi ihmal durumunda, örneğin verilerin üçüncü şahıslar tarafından yanlış kullanılması durumunda sorumluluğunu kabul eder.
  • Tüketici menfaatini de dikkate alarak, değişikliklerin makul olduğu durumlarla sınırlayarak tek taraflı olarak şart ve koşulları değiştirme yetkisi;
  • Tüketiciler tarafından silinmiş olan içeriğin geçici olarak tutulmasına ilişkin kurallar. Bu tür içerik yalnızca belirli durumlarda - örneğin bir makam tarafından bir icra talebine uymak için - ve teknik nedenlerle en fazla 90 gün boyunca saklanabilir;
  • Dil, içeriği kaldırıldığında kullanıcıların itiraz etme hakkını netleştiren dil.

Bu noktada, Facebook’un güncellenmiş KYS’nin diğer pazarlarda da kullanılıp kullanılmayacağı belli değil, ancak muhtemelen cevabımızı yakında alacağız.