Adam Mosseri, şirketin aylardır özelliğin 'bir versiyonu' üzerinde çalıştığını söyledi.

Şirketin üst düzey yöneticisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Instagram'ın beş yıldan fazla bir süre sonra kronolojik akışının "bir versiyonunu" gelecek yıl geri getirmeyi planladığını söyledi. Instagram ve gençlerin güvenliğiyle ilgili bir Senato oturumunda milletvekillerine konuşan Mosseri, "insanlara kronolojik bir besleme seçeneği sunmayı" desteklediğini söyledi.

Mosseri, "Şu anda gelecek yıl başlatmayı umduğumuz bir kronolojik beslemenin bir versiyonu üzerinde çalışıyoruz" dedi ve şirketin "aylardır" bu özellik üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi. Böyle bir beslemenin nasıl işleyeceği hakkında ek ayrıntılar paylaşmadı, ancak şirketin bir lansman için "gelecek yılın ilk çeyreğini hedeflediğini" söyledi.

Kronolojik bir besleme için bir seçenek başlatmak, kullanıcıların gönderilerinin nasıl sıralandığına dair sürekli şikayetlerine ve komplo teorilerine rağmen algoritmik beslemesini sürekli olarak savunan fotoğraf paylaşım uygulaması için büyük bir tersine dönüş olacaktır. Gelen bir blog yayınında Haziran ayında, Mosseri kronolojik besleme o yaptığını yazdı “çoğu insan, her şeyi görmek yalnız Herkesi ilgilendiren tüm mesajları izin imkansız.” Kronolojik beslemenin, insanların 2016'da yayınlarındaki gönderilerin çoğunu "eksik" hale getirdiğini söyledi.

O zamandan beri Instagram, algoritmalarının özellikle gençler ve daha genç kullanıcılar için içeriği nasıl sıraladığı ve önerdiği konusunda daha da fazla incelemeyle karşı karşıya kaldı. Kongre ayrıca, “kötü amaçlı” algoritmaları düzenleyecek bir yasa tasarısı da dahil olmak üzere, sosyal medya platformlarının sıralama sistemlerini dizginleyecek yasaları tartışıyor .

Başka bir yerde, Instagram şu anda beslemede başka bir değişikliği test ediyor: takip etmediğiniz hesaplardan “önerilen gönderilerin” ana beslemeye eklenmesi. Geliştirici ve tersine mühendis Alessandro Paluzzi de kısa süre önce , kullanıcıların yayınlarını "ev", "favoriler" veya "takip edilenler" olarak sıralamalarına olanak tanıyan bir özellik keşfetti , ancak bunlardan herhangi birinin kronolojik bir yayına atıfta bulunup bulunmadığı net değil. Daha fazla bilgi için Instagram'a ulaştık ve haber alırsak güncelleyeceğiz.

Güncelleme 12/8 17:28 ET: Instagram, "takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini kronolojik sırayla görme seçeneği" ile kronolojik bir besleme üzerinde çalıştığını doğruladı. Uygulama aynı zamanda bir "favoriler" beslemesi de ekleyecek ve bu besleme, belirlenmiş arkadaşlardan gelen gönderileri beslemede daha üst sıralarda gösterecek. Her iki besleme de isteğe bağlı olacaktır.