Meta, büyük ölçekli bir kimlik avı kampanyasını bozmak için yasal işlem başlatıyor. Pazartesi günü şirketfederal dava açtıiçin “ kimlikler ortaya çıkarmaya

onların giriş kimlik tükürme içine Facebook, Instagram ve WhatsApp kullanıcıları kandırmak için tasarlanmıştır fazla 39.000 web sitelerini oluşturan kişilerin bir grup”.

Şirket, dolandırıcıların, insanları eylemlerini gizlemelerine izin verecek şekilde web sitelerine yönlendirmek için Ngrok aktarma hizmetini kullandığını söylüyor. Meta, "Bu, kimlik avı web sitelerinin gerçek konumunu ve çevrimiçi barındırma sağlayıcılarının ve sanıkların kimliklerini gizlemelerini sağladı" dedi. Geçtiğimiz Mart ayından itibaren şirket, kampanyayla bağlantılı "binlerce" URL'yi askıya almak için geçiş hizmetiyle çalışmaya başladı.

Bu, bir kimlik avı kampanyasını durdurmak için yasal işlem tehdidini ilk kez kullanmıyor. 2019 ve 2020 yıllarında şirket aleyhine dava açmıştır.çevrimiçiNIC ve ucuz isim, siber işgalcilerin instagrambusinesshelp.com ve whatsappdownload.site gibi alan adlarını talep etmesine izin veren iki alan adı kayıt şirketi. Ancak, bu kampanyanın ölçeği, OnlineNIC ve Namecheap'in etkinleştirildiği kampanyaları gölgede bırakacak gibi görünüyor. Meta 2020'de ikinci şirkete dava açtığında, açıkça insanların kafasını karıştırmak için yapılmış 45 alan kaydettiğini söyledi.

Kaynak : https://www.engadget.com/meta-sues-phishing-campaign-190014016.html