Mastercard’ın geliştirdiği ve Londra, Şikago, St. Petersburg gibi şehirlerde kullanılan “Toplu Taşımada Temassız Mastercard” uygulaması Türkiye’de de yaygınlaşıyor.

 

Bu uygulama sayesinde, toplu taşıma araçlarını kullananlar artık bozuk para ya da biletle uğraşmadan, cüzdanlarında bulunan Temassız Mastercard kredi ve banka kartlarını validatöre okutarak ödemelerini yapabiliyorlar.

Bir günü Mastercard ile geçirdik!
Böylece, kullanıcılar yoğun şehir yaşantısı içinde ulaşım kartlarına dolum yapmak için vakit harcamıyor, yetersiz bakiye kaygısı yaşamıyor, toplu taşıma ödemelerini hem pratik hem de güvenli şekilde yapabiliyorlar. Biz de Ankara’da bir günü bu teknoloji ile geçirdik ve toplu taşıma ödemelerini deneyimledik. Bu eğlenceli vLog’u hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler!

Türkiye’de 2016 yılında başlatılan toplu taşımada temassız banka ve kredi kartı uygulaması artık yaklaşık 3,5 milyon kişinin toplu taşıma kullandığı başkent Ankara’da da kullanıma sunuluyor. Sunduğu avantajların yanı sıra, devlet kurumlarının tek bir sisteme yatırım yaparak daha verimli çalışmasına ve tasarruf etmesine olanak sağlayan bu uygulamanın Ankara tanıtımı 19 Aralık Çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Binası’nda gerçekleştirildi.

E-Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ise, Mastercard ile beraber yürüttüğümüz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hayata geçirdiğimiz, vatandaşların hayatında çok büyük kolaylık sağlayan bu projenin tüm Türkiye’ye yayılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak : shiftdelete https://shiftdelete.net/ankara-da-teknolojiyle-dolu-muhtesem-bir-gun