İPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’lerin Apple tarafından açıklanmasından bu yana dört ay

içinde kapanıyor. El cihazlarının tanıtabileceği bir tür kablosuz teknoloji.

Barclays analisti Blaine Curtis'in ifadesine göre, iPhone 11 (ya da neyle çağrılırsa bitsin), 802.11ax olarak da bilinen Wi-Fi 6 için destek içerebilir: varolan en hızlı Wi-Fi standardı. Şu anda, çoğumuz Wi-Fi 5'teyiz.

Bu, sizin veya yerel kahve dükkanınızın bunu desteklemek için geniş bant bağlantısına sahip olduğunu ve hepsinin hazır ve çalışmaya hazır olduğunu varsayarak Wi-Fi hızında önemli bir sıçrama anlamına gelir. Bağlandığınız kuruluma bağlı olarak, daha büyük potansiyel geliştirmelerle hızların en az iki katına çıktığını görebilirsiniz.

5G bekliyor oyunu
5G gibi, Wi-Fi 6 sadece hızdan daha fazlasıdır: güvenilirlik ve kapasite ile de ilgilidir. 2019'da yaygın olarak benimsenmeye başlaması gereken gelen standart, daha istikrarlı bağlantılar sağlayabilir ve aynı anda daha fazla cihazı destekleyebilir (büyüyen akıllı ev ordunuz için çok faydalıdır).

Peki ya 5G? Daha önce bir 5G iPhone'un 2020'ye kadar gelmeyeceğini duymuştuk, ancak Apple yöneticisi Tony Blevins'in Qualcomm'u içeren bir antitröst denemesinde yaptığı yorumlar, şirketin hangi 5G çipinin kullanılacağını belirlediğini öne sürüyordu.

MediaTek ve Samsung'un 5G çipleri en azından dikkate alındı, Blevins, bir kararın alınıp alınmadığı açık olmasa da doğruladı. Bu 5G yongalarının ne zaman kullanılacağına dair hiçbir gösterge yoktu, bu yüzden iPhone hayranlarının bu hücresel yükseltme gelmeden önce bir yıl daha beklemesi gerekebilir gibi geliyor.