Büyük yetişkin Subaru'mız kendisini aileye entegre ediyor ve rahat ve yetenekli bir yol açma makinesi olduğunu kanıtlıyor.

 

2019 Subaru Ascent Limited ile yaşamanın nasıl bir şey olduğunun başka bir güncellemesine hoş geldiniz. Andrew Krok 2018'in sonundaki aileyi karşıladıktan ve Chicago'ya doğru yola koyulduktan sonra, 10 saatte Michigan Detroit'ten New York Eyaleti'nin sınırlarına kadar evime sürdüm. Ascent'i eve getirmeden önce beklentilerimde pek bir şey yoktu, ama aileye iyi uyduğunu söylemek yeterli.

Bir ay sonra, Ascent'te 4.500 milin hemen altında yer aldık. İlk, uzatılmış otoyol yolculuğumdaki galon başına 26 mil rakamıyla tanışmayı başarırken, şu anda buralarda hiçbir yerde değilim. Ülke ve şehir içinde çoğunlukla günlük sürüş ile, EPA'nın resmi 20 mpg şehir derecelendirmesinin sadece bir kene altında ortalama 19 mpg görüyorum.

Subaru'nun şimdiye kadarki en büyük otomobili olduğu düşünüldüğünde fena değil. Son güncellemeden bu yana bu üçüncü satırda rahat etmek ya da yine de denemek için biraz zaman harcadım ve çok hoş bir yer bulamamam şaşırtıcı değildi. Altı ayaklı çerçevem, manşette gerçek bir izlenim bırakmamak için önemli eğimliğin gerekli olduğu anlamına geliyordu. Bununla birlikte, daha kısa yetişkinler ve daha genç ruhların çok az problemleri olmalıdır.

İkinci sıra çok daha rahat. Orada, kısmen panoramik cam tavan sayesinde, tavan boşluğu sıkıntım yok. Tezgâh koltuk yerine kaptan çifti sandalye tercih ettik, bu üçüncü sıraya erişimi çok daha kolay hale getirdi. Ancak, kullanımım için en uygun yapılandırma olduğuna ikna olmadım. İki köpeğimiz bu iki koltuğa oturmaktan mutlu değiller ve bunun yerine üçüncü sıra katlanıncaya kadar geri koyuyoruz.

Ascent iyi bir köpek nakliyecisi, CBSN bölümündeki en son Roadshow'umuzun gösterdiği gibi, ancak arka kargo alanı yavrularım için, her ikisi de daha büyük ırklara ve ileri yıllara sahip olan biraz uzun. Bir rampa ile bile, ambarın içine tırmanmaya çalışıyorlar, bu yüzden yan kapıdan içeri girip orta sıradaki iki sandalyenin etrafında yollarını bulmak zorundalar.

Ascent'i kullanmaya gelince, hala büyük ani uçağın kolektif zevklerimiz için çok agresif bir şekilde sıçramasına neden olan ani gaz kelebeği uçlarına alışmaya başladım. Bununla birlikte, uzaktan başlatmaya kesinlikle aşığım. MySubaru uygulamasıyla arabayı hemen başlaması için tetikleyebilir ya da istersem kısa bir gecikme programlayabilirim. Bu işlem çok fazla dokunma gerektiriyor ve direksiyon simidi ısıtıcısını uzaktan etkinleştiremediğiniz için sinirleniyorum, ancak uçağım sık sık yaptığım taksileri bitirmeden önce aracın havaalanındaki otoparkta ısınmaya başlaması çok rahat. görünüşte daha lüks bir otomobil yerine Ascent'i seçmeyi tercih edin.

Subaru'nun Starlink Security Plus paketinin uzaktan çalıştırma ve diğer gelişmiş özellikleri (uzaktan kilit açma, uzaktan çarpışma bildirimi ve yol yardımı dahil) yılda 149 dolara, ya da sadece kış için isterseniz aylık 15 dolara mal olacak. Pahalı? Evet, çok pahalı, ama soğuk bir yerde yaşamak, onu öksürmek için şiddetle cazip olurdum. Bununla birlikte, arabanın gelişmiş bağlantı özelliklerinden bazıları biraz daha az hoş karşılandı. Örneğin yıkama sıvısının düşük olduğunu söyleyen bir e-posta aldım. Gösterge panelindeki yanıp sönen uyarı yeterince can sıkıcıydı. Benim de gelen kutuma vurma ihtiyacım yoktu.

long term 2019 subaru ascent 008

Sıklıkla görünüşte daha lüks bir otomobil almaktansa Ascent'i seçmeyi tercih ederim.

Yine de, Ascent hakkındaki şikayetlerim az, belki de en büyüğü otoparklardaki şeyi kaybediyorum. Renk seçimi, tarçın kahvesi incisi, kesinlikle katkıda bulunan bir faktördür, ancak bu kolayca bugün yoldaki en görsel olarak isimsiz araçlardan biridir. Subaru'nun geçmişin daha agresif araçlarından bazılarının hayranı olarak bence bu biraz utanç verici, ancak Tribeca'nın ne kadar zayıf alındığı göz önüne alındığında, Subaru'nun son büyük erkek çocuğu SUV, tasarım takdirine duyulan ihtiyacı takdir edebilirim.

Bir dahaki sefere, kış mevsiminde Ascent'in nasıl çalıştığını ve EyeSight sürücü destek sisteminin beni güvende tutmak için ne kadar iyi yaptığını gösteren bazı son izlenimler edeceğim.