Volkswagen'in elektrikli otomobili ID.3'ü sipariş eden araç sahipleri, yazılım güncellemesi gelene kadar otomobil bazı özelliklerini kullanamayacak.

Volkswagen markası bugüne kadar elektrikli otomobil konusunda adımlar atmış ve bu alana yatırımlarda bulunmuştu. Şirket, kitleler halinde üreteceği ilk elektrikli otomobilin modelini ise ID.3 olarak belirlemişti. Ancak Volkswagen, tamamen bir elektrikli otomobil olarak tasarlanan yeni model otomobilinin gecikeceğini kabul etti. VW, gecikmeyi kabul ederken otomobili "Limited Edition" olarak sipariş edenler önümüzdeki haftalarda araçları teslim almaya başlayacak. Bunun yanı sıra, farklı donanım seçenekleri ve daha uygun fiyatlı paketlerin Eylül ayında araç sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Volkswagen, her ne kadar elektrikli otomobilleri teslim edecek olsa da, araç sahiplerini tatsız bir haber bekliyor. Çünkü Volkswagen ID.3'ün bazı özellikleri aktivite edilmemiş olarak gelecek. Kısacası donanımda bir eksik yok, ancak araç yazılımsal olarak hazır değil. Bu yüzden Volkswagen'in araç içi bilgilendirici sistemi App Connect ve otomobilin HUD paneli yazılım güncellemesi gelene kadar kullanılabilir olmayacak.

Yazılım güncellemesi için belirlenen kesin bir tarih yok. Ancak Volkswagen'in aracı yazılım sebebiyle bekletmeye de niyeti yok gibi gözüküyor. Ancak araca gelecek yazılım güncellemesinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde geleceği tahmin ediliyor. Bu yüzden araç için ön sipariş veren ve Eylül ayında teslim alacak kullanıcılar, aracın özelliklerinden tam olarak yararlanabilecek gibi gözüküyor.

Volkswagen, ID.3'ün eksiksiz versiyonunun piyasada olmasının yıl sonunu bulacağını da dile getiriyor. Elbette bu aracı satın alan ve araçların teslim edilmesini bekleyen sürücüler için olumsuz bir gelişme. Çünkü araç sahipleri aracının bazı temel özelliklerini kullanabilmek için, yazılım güncellemesinin gelmesini beklemek zorunda kalacaklar.

Volkswagen Grubu'nun CEO'su Herbert Diess da, bu problemlerden nasibini aldı. Hem ID.3'teki yazılım problemleri hem de Golf gibi modellerde yaşanan gecikmeler CEO'yu zor duruma düşürmüşe benziyor. Bunun yanında, sendikalarla olan ilişkiler de yönetimi etkilemiş ve Herbert Diess, bundan böyle VW grubunun çatısı altındaki diğer markalara odaklanarak, Volkswagen tarafını bir başka bir CEO'ya devredecek. Yani yaşanan gelişmeler, grup CEO'nun yetki alanlarının kısıtlanmasına dahi vesile olmuş durumda.

Tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebileceğiniz Volkswagen'in elektrikli otomobili ID.3 bakalım nasıl bir başarı yakalayacak?

Kaynak : webrazzi