Yaklaşık bir yıldır Apple'ın merakla beklenen ilk tam otonom otomobil projesi trendler arasında yer alıyor. Elma Araba bildirildi şirket için en şarta projelerinden biri olup,

önemli iniş çıkışlar gördü. Daha önce, Araba projesinde çalışan birkaç mühendis yeni şirketlere katılmak için şirketten ayrıldı. Şimdi, Bloomberg'e göre, üç mühendisin daha şirketten ayrıldığı bildirildi.

Otomobilin radar sisteminin başındaki kişi olan Eric Rogers, uçan taksi girişimi Joby Aviation Inc'e katılmak için şirketten ayrıldı. Projeden sorumlu iki Apple mühendisi olan Alex Clarabut ve Stephen Spiteri de aynı uçan taksi girişimine katıldı.

Bildirildiğine göre, Apple'ın yaklaşmakta olan Araba projesi, şirketin mühendislerini rahatsız ediyor ve daha fazla mühendis şirketten ayrıldıkça, projenin çok fazla belirsizlik görmesi bekleniyor. Apple gibi bir Kaliforniya devi için, yeni çalışanlar getirmek hızlı olsa da, yine de birden fazla kişinin şirketten ayrıldığını görmek, tam otonom otomobil projesi etrafındaki baskıyı gösteriyor.

Bununla birlikte, dahili olarak “ Titan Projesi ” olarak adlandırılan Apple Car, yapımında birkaç pilotu geçtiği için kesinlikle piyasaya sürülecek. Ancak, halk için, özellikleriyle ilgili hiçbir bilgi yok. Apple Car'ın 2025 yılına kadar tanıtılması bekleniyor.