Facebook'un Çarşamba günü Apple ile tükürdüğü, sorundan uzak kalamayacağını gösteriyor. Ancak sosyal ağ da skandallara

karşı bağışık görünüyor.

Aylık aktif kullanıcılar - her ay Facebook'ta oturum açan kişilerin sayısı - 31 Aralık'ta sona eren dördüncü çeyrekte yıllık yüzde 9 artarak 2.32 milyar'a yükseldi. kullanıcı çıkarlarını hedefleyen reklamlar satmak.

Kullanıcılardaki artış, şirketin bir başka siyah gözle ilgilenmesiyle ortaya çıkıyor. Apple, bir gecede, sosyal paylaşım ağının iPhone kullanıcılarına dağıttığı bir araştırmayı engelledi. Facebook Research uygulaması, Facebook'a kişisel mesajlar dahil olmak üzere telefonlarına ve web etkinliklerine erişmelerine izin vermek için ayda 13 ila 35 ila 20 dolar arası kullanıcılara ödeme yaptı.

Apple ile sıyrık, karı hala yüzde 61 oranında artmış olan Facebook, 15 yıllık tarihindeki en ciddi krizle boğuşuyor. CEO Mark Zuckerberg ve COO’nun liderliği Sheryl Sandberg, özellikle The New York Times’ın iki yöneticinin skandallar monte edilirken uyarıları görmezden geldiğini ve suçu saptırdığını bildirdi. Sosyal ağ, diğer teknoloji şirketlerine, kullanıcı verilerine daha önce açıklandığından daha fazla erişim izni verdiği bildirildi. Ve Facebook'un imajına, üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine 6.8 milyon insanın fotoğraflarını çeken bir yazılım hatası yardımcı olmadı.

Sorunlar, Facebook'un topladığı kullanıcı verilerinden nasıl kazanç sağladığı konusundaki endişelerin artmasıyla birlikte insanların Facebook hesaplarını silmelerini istedi. Hareket o kadar yaygındı ki, #DeleteFacebook etiketi Mart ayında bir süre Twitter'da trend gösterdi.

Zuckerberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada yaptığı konuşmada, "Teknolojinin etkisi konusunda çok fazla olumsuzluk var. Bazıları adil ve bazıları yanlış." Dedi. “Ve biz ve genel olarak teknoloji endüstrisi yoğun olarak incelenmeli, çünkü birçok insanın hayatında rol oynuyoruz.”

 

Görüşme sırasında 34 yaşındaki teknoloji grubu, Facebook’un 2019’da dört önceliklerini belirledi; bunlar arasında internet ve Facebook’un karşısına çıkan sosyal konular üzerinde ilerleme kaydedilmesi, insanların hayatlarını iyileştiren hizmetler oluşturma, işletmeleri destekleme ve rolü konusunda daha şeffaf olma Facebook dünyada oynuyor. Zuckerberg, arama sırasında teknoloji firmasının Apple ile çatışmasına değinmedi.

Şirket verilerine göre, Asya-Pasifik ve dünyanın geri kalanının üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar aktif kullanıcılarının en fazla büyüdüğünü gösteriyor. Ancak şirket ayrıca, dördüncü çeyrekte aylık aktif kullanıcılarının yüzde 11'inin, sunumunun son sayfasının iyi basımına giren bir veri noktası olan yinelenen hesaplardan geldiğini belirtti. Yanlış hesaplar - spam, evcil hayvan, işletme veya kuruluşlar için oluşturulan hesaplar - aylık aktif kullanıcılarının yaklaşık yüzde 5'ini oluşturmuş olabilir.

Çarşamba günü, Facebook dördüncü çeyrekte gelirinin yüzde 30 artarak 16.9 milyar dolara yükseldiğini ve Thomson Reuters tarafından ankete alınan analistler tarafından tahmin edilen 16.3 milyar dolarlık tahmininin tahmin edildiğini bildirdi. Şirket, dördüncü çeyrekte 6,9 ​​milyar dolar kar bildirdi.

Konferans görüşmesinin sona ermesinden sonra, Facebook hisseleri işlem sonrası ticarette yaklaşık yüzde 12 artışla 168.33 $ 'a yükseldi.

Bir yokuş yukarı savaş
Zuckerberg, geçen hafta Wall Street Journal'ın görüşünde, milyarlarca insanın ailenizle ve arkadaşlarınızla ücretsiz olarak bağlantı kurmasını sağladığını ve küçük işletmelerin ürünlerini satmasını ve iş yaratmasını sağladığını savunarak şirketin iş modelini savundu.

Ancak şirketin, gizlilik konusundaki rekorunu göz önüne alarak, kullanıcı verilerini korumak için yeterince çaba gösterdiğini göstermesi gerekiyor. Mart ayında Facebook, İngiltere merkezli bir siyasi danışmanlık olan Cambridge Analytica'nın 87 milyon kullanıcıya kadar iznini almadan topladığını açıkladı.

Facebook ayrıca, kullanıcıları sosyal ağda gördükleri reklamları kontrol etme konusunda eğitmek için daha iyi bir iş çıkarmaya çalışıyor. Pew Araştırma Merkezi tarafından bu ay yayınlanan bir araştırma, ABD’de Facebook kullanan yetişkinlerin yüzde 74’ünün sosyal ağın reklam hedeflemesi için ilgi alanlarının ve özelliklerinin bir listesini tuttuğunu bilmediğini gösterdi.

Bu arada, Facebook'un sitede yanlış bilgi yaymasının yanı sıra Rusya ve İran tarafından yapılan karışıklık da dahil olmak üzere endişelenmesi gereken daha büyük sorunları var.

Pazartesi günü, Facebook, Mayıs ayında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimi öncesinde sahte haberlerle mücadele çabalarını nasıl artırdığını açıkladı. Muhafazakar konuşmayı bastırdığı iddiasıyla karşı karşıya olan şirket, tuttuğu veya çektiği içeriğin incelenmesine yardımcı olmak için oluşturduğu yeni bir tahta hakkında daha fazla bilgi verdi.