Bir çok seçim arasında hangisini tercih edebileceğiniz uygun bir yazı ile karşınızdayız.

 

Bu önerileri, performansları, tasarımları ve çizim, boyama, tasarım, render, fotoğraf ve video düzenleme ile diğer yaratıcı görevler için öne çıkan özellikleri ile test ettiğimiz ürünlerden aldım.

Deneyiminizi her yönden geliştiren en son gelişme, dünün dört çekirdekli maksimum hızına kıyasla hoş bir performans artışı sağlayan mobil hexacore Intel Core i7, i9 ve Xeon işlemcileri ve daha hızlı olan Nvidia GeForce RTX 20 serisi grafik işlemcileri ve Desteklendiğinde, 3D için ışın izlemeyi hızlandırın. Her ikisi de daha fazla belleği destekliyor, bu nedenle sadece biraz hız kazanmıyorsunuz.

Bireylerin güç aç uygulamaları için ihtiyaç duydukları performans karışımının çok fazla çeşitliliği vardır, bu yüzden önerileri belirli seçeneklere bir avuçla sınırlamak zor değildir, her biri için belirli yapılandırmaları önermek daha da zordur. (Ve burada hiçbir bütçe seçilmediğime dikkat edin, ancak bunları gelecekteki bir güncellemeye ekleyecektir.)

 

İşte kararlarınızı vermenize yardımcı olacak birkaç kural:

Yazılım gereksinimlerinizi kontrol edin. Bazı uygulamalar, bazı gelişmiş özelliklere erişmek için GeForce yerine Nvidia Quadro yongaları gibi iş istasyonu sınıfı bileşenler gerektirir. Örneğin, Adobe Photoshop bir olmadan 10 bit rengi desteklemiyor (açıldığını düşünebilirsiniz, ancak çalışmaz). Ne yazık ki, bu da fiyatı artırıyor.


Özellikleri en çok harcadığınız uygulamaya dayandırın. Bütçeniz performansta değişiklik yapmayı talep ederse, daha fazla para atmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Her uygulama farklı olduğundan, büyük, hızlı bir SSD muhtemelen iyi bir fikir olsa da, "video düzenleme işleminin GPU hızlandırmasından daha fazla CPU çekirdeği kullanması" seviyesine genelleştiremezsiniz.

 

Masaüstü bilgisayarlar için, butik gitmeyi düşünün. Kurumsal satın alma standartlarının mağduru değilseniz, özel olarak inşa edilmiş bir sisteme sahip olmak, prim ödemeyi beklemenize rağmen devam etmenin yolu olabilir. Örneğin Falcon Northwest, Origin PC, Digital Storm ve Maingear gibi şirketler oyun masaüstleriyle tanınırlar ancak iş istasyonları da kurarlar. Ayrıca, 18 çekirdekli Core i9, 32 çekirdekli AMD Threadripper veya Nvidia Titan RTX gibi daha çok kitlesel pazar üreticisinden bulamayacağınız işlemciler ve grafik kartları da sunuyorlar. Ayrıca, bu bölümleri sizin için hızlandıracaklar.

Bazıları ayrıca, sanatsal duyarlılığınıza hitap etmesi gereken özel sanat eserleri ile vakaları kişiselleştiriyor, çalıştırdığınız yazılım için hangi bileşenlere ihtiyaç duyacağınıza karar vermenize yardımcı oluyor ve daha kişiselleştirilmiş teknik destek sağlıyor.

 

Renk kritik işler yapıyorsanız, donanım kalibrasyonuna sahip bir dizüstü bilgisayar arayın. HP'nin Dreamcolor modelleri gibi donanımda depolanan renk profillerini destekleyen bir ekran, birden fazla kalibre edilmiş monitör kullandığınızda daha tutarlı renk elde etmenizi sağlar. Ayrıca kalibrasyon normalden daha sıkı bir renk hata seviyesi gerektirdiğinden daha iyi olma eğilimindedirler.

 

MOBİL FOTOĞRAF VE VİDEO DÜZENLEME İÇİN EN İYİ MAC
Apple MacBook Pro 15

macbook

MacBook Pro'nun ekranı, renk doğruluğu ve gamı bakımından tüketici dizüstü bilgisayarlarının en iyilerinden, en iyilerinden biri. Ayrıca, performans söz konusu olduğunda oldukça karmaşıktır. Ayrıca bol miktarda USB-C ve Thunderbolt portu var.

Çok sayıda fotoğraf düzenleme yazılımı artık işaretleme ve etiketleme gibi bağlamsal işlemler için Dokunmatik Çubuğu desteklemektedir ve bu da iş akışınızı hızlandırmanıza yardımcı olabilir.

Dezavantajları: Retina ekranın süresi oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahipken, 4K'nın gerisinde kaldı. Normalde 15 inçlik bir ekranda 4K önermiyorum, ancak bunun tek istisnası, ayrıntıları gerçekten görmek istediğiniz fotoğraf düzenlemesi.

Dokunmatik Çubuk evrensel olarak sevilmez ve klavye kısayollarına kıyasla hızlı bir şeritten daha fazla bir engel olabilir. Dahili SD kart okuyucusuna da sahip olmadığı için yanınızda bir tane bulundurmanız gerekecek.

 

Dell XPS 15 2'si bir arada / Dell Precision 5530

17 04 dell xps 15

Aynı zamanda mükemmel XPS 15'in dönüştürülebilir bir versiyonu olan ikisi bir arada, aynı mükemmel ekranı sunuyor, ancak çizim ve eskiz için isteyebileceğiniz tablet esnekliği ile müşterilere sunmak için ekranı çevirmenin rahatlığı ekler.

Precision 5530, aynı mükemmel ekran seçeneklerine ve tasarıma sahip iş istasyonu eşdeğeridir, ancak Core i9 veya Xeon CPU ve 32GB RAM gibi daha iyi güvenlik ve daha güçlü seçenekler içerir. Radeon Vega M GL grafikleri çok güçlü değil, ancak yine de olağanüstü ayrık Nvidia grafikleri ve 4K, geniş gam ve renk netliğinde dokunmatik ekran sunuyor.

Dezavantajları: 5530, ECC hafızasını desteklememektedir ve her iki modelde de yeterince bulunmayan, burnunuzu görüntüleyen web kamerasından muzdariptir.

 

Apple iPad Pro 2018

018ipad pro 2018 apple pencil

Uygulamalar yerine uygulamalar için uygun olduğunuz ve tam bir işletim sisteminin esnekliğine ihtiyaç duymadığınız sürece, iPad Pro ihtiyacınız olan eskiz, fotoğraf ve video düzenleme yeteneklerinin gücüne sahiptir. Ayrıca geri kalanı için masaüstü uygulamalarına da beslenebilir.

Renkli işler için harika bir ekrana ve eskiz için güzel bir his kalemine sahiptir. Apple, tasarımı daha önceki modellere göre de geliştirdi, Apple Kurşun Kalem'i yalnızca tablet üzerindeki manyetik bir şeride bağlayarak kablosuz olarak şarj etmenizi sağladı. Ayrıca daha esnek bir USB-C versiyonu için Lightning konektörünü değiştirdi.

Dezavantajları: Kurşun Kalem 2 ve klavye, özellikle bağlantıların yetersizliği ve masaüstü uygulamalarının çalıştırılmaması nedeniyle, oldukça pahalı olan bir teklifin maliyetine katkıda bulunur. USB-C portu, ona küçük hublar ekleyebilme kabiliyetini arttırırken, beceriksizce çarpıyorlar, artı iOS da gerçek bir dosya sistemine sahip değil. Dosyaları kopyalamanın tek yolu uygulama bazındadır. Bağlı çekim için de herhangi bir uygulama görmedik.

 

Microsoft Surface Pro 6

22 microsoft surface pro 6

 

Surface Pro 6, 4.096 basınç duyarlılığı seviyesi ve tam Windows 10 sunar, ayrıca kısayollarınız için klavyeye erişiminiz olmadığında bazı işlevleri yerine getirebilen Microsoft Dial'ı destekler. Varsayılan make-colors-pop ayarı yerine sRGB renk alanını kullanma seçeneği de vardır.

Eskiz yerine resim yapmak için kullanmayı planlıyorsanız, satın alırken işlemciyi eksik etmeyin. Ödeyebileceğinizden daha iyi CPU ve daha fazla depolama alanı elde etmek için Intel Core i7'ye gidin. Yeterli işlemci gücünüz yoksa, karmaşık fırçalar, renk karışımı ve dokular sizi yavaşlatabilir.

Dezavantajları: 12.3 inç'te, özellikle Kadranı kullanmak istiyorsanız, taşınabilir ancak küçüktür. Ayrıca pahalı olabilir ve kalem, Çevirme ve klavye için fazladan ödeme yapmanız gerekir.

Bağlantı noktalarında da biraz düşük - çalışmanızı sunmanız gerekiyorsa, bir monitöre bağlanmak için mini bir DisplayPort olmasına rağmen, bir USB-C'siz olsa da, HDMI için bir dongle'a ihtiyacınız olabilir.

 

MSI GS75 Stealth 8SG

msi gs75 stealth0

 

İnce bir Max-Q tasarımında 8 GB Nvidia GeForce RTX 2080 ile 17 inçlik büyük ekran, bu beş pounddan daha ağır olan güçlü bir sistemdir - ve Nvidia henüz mobil Quadro RTX yongaları piyasaya sürmedi. odaklı GeForce GPU'lar taşınabilir son teknoloji grafikler için tek seçeneğinizdir. Yolda daha az güç kullanmaya kalkarsanız ve ofiste harici bir GPU'ya takmazsanız.

Dezavantajları: Core i9 konfigürasyon seçeneği yoktur; bu, oluşturma hızından ödün vererek gerçek zamanlı operasyonel akışkanlık elde ettiğiniz anlamına gelir. Tüketici GPU'su olduğu için, 3D yazılımlardaki iş istasyonu GPU'larıyla sınırlı olan ve grafik uygulamalarında 10 bit renk olmayan bazı gelişmiş özelliklerden yararlanamayabilirsiniz.

(Bu dizüstü bilgisayarı test ettik ancak henüz incelemedik.)

 

Microsoft Surface Studio 2

19 microsoft studio 2

Surface Studio ile esneklik için para ödüyorsunuz: düz bir şekilde yerleştirebileceğiniz ve basınca duyarlı bir kalemle çizim yapabileceğiniz 28 inç geniş gamlı büyük dokunmatik ekran. Microsoft Dial, çalışırken dördüncü bir giriş aygıtını seviyorsanız (fare, klavye ve ekran kalemine ek olarak) ekstra bir sonuç verir. Sistem bu yıl ayrı grafiklerle GeForce GTX 1070'e güncellendi.

Dezavantajları: Basınca duyarlı prob ucu teknolojisi son birkaç yılda gelişti ve hala sadece son nesil Nvidia GPU'ları ve nispeten yavaş mobil işlemcileri sunuyor. Bunun için çok pahalı, özellikle bunun bir yatırım olduğu düşünülürse. Ayrıca, Microsoft, ekranı 2019'da bağımsız olarak yayınlamayı planladığını, bununla daha güçlü bir sisteme bağlayabileceğinizi belirtti.

 

HP ZBook x2

21 hp zbook x2

Bu, 4K UHD DreamColor, 4,096 seviyeli Wacom EMR basınca duyarlı ekran ile yapılandırılabilen tek ayrılabilir mobil iş istasyonu. Bir iş istasyonu Nvidia Quadro GPU, sertifikalı uygulamaları çalıştırabileceği anlamına gelir. Ayrıca, bağlantılara eksik değildir.

ZBook'un gerçekten sahip olduğu tek ciddi rakip Wacom MobileStudio Pro'dur, ancak 4.096 hassasiyet seviyesine (Wacom'un 8,192 seviyelerine kıyasla) ve biraz daha yavaş bir performansa maruz kalabiliyorsanız, bu daha iyi bir sonuçtur. Çıkardığınızda otomatik olarak Bluetooth ile yeniden bağlanan rahat ve çıkarılabilir bir klavye de dahil olmak üzere harika bir tasarıma sahip.

Mat ekran Adobe RGB gamının yüzde 100'ünü kapsıyor ve bunu mükemmel hassasiyet ve yerleşik profillerle yapıyor. Ayrıca, kimyasal olarak oyulmuş ekran, tipik parlak yüzeye kıyasla kalemi daha hassas ve doğal hissettirecek şekilde biraz daha fazla sürtünme ekler.

Dezavantajları: Bir, tek düğmeli ekran kalemi ile sınırlandırılmışsınızdır, bu yüzden birçok 3D tasarımcı için uygun değildir. Tabletin yanlarındaki QuicKey tuşlarını yeniden programlayarak telafi edemezseniz, bu sizin için işe yaramayabilir. Ayrıca, nispeten ağırdır ve pil ömrü bileşenleri için iyi olsa da, sizi gün geçemez.

Renk gelince, 8-bit + FRC (10-bit simülasyon) ekran P3 gamının sadece yüzde 70'ini kapsıyor. Ayrıca insanlar ekranın kenarlarındaki ışık sızıntısından şikayet ettiler.