İlk bakışta, 2019 Lincoln Nautilus tamamen yeni bir araç gibi görünüyor. Gerçekte, 2015 yılında piyasaya sürülen ikinci nesil MKX'in orta vadeli güncellemesidir.

Kredisine göre, 2019 Nautilus, yeni dış tasarım, aktarma organları geliştirmeleri ve özellik revizyonları ile son zamanlarda gördüğümüz en önemli iyileştirmelerden birini temsil ediyor. . Sonuçta dikkatinizi çeken lüks bir geçit var.

Lincoln bakışı
Bazı midcycle güncellemeleri neredeyse farkedilmeyen baş ve tıkaçlardan başka bir şey olmamakla birlikte, Nautilus'un revizyonu, özellikle de ön taraftadır. Eski MKX'in meşgul, ayrık kanatlı ızgarası, yerini Nautilus'u diğer Lincoln stamenatlarına bağlayan tek çerçeveli bir krom tasarımla değiştirdi. Bu makul büyüklükteki ızgara, BMW'nin steroidle beslenen böbrek ızgaraları veya Lexus'un kaçırmayan iğ kupaları ile yaptıklarının tam aksinedir - daha fazla otomobil üreticisinin bu daha az değer taşıyan ethos'u benimsemesini diliyoruz.

Yeni tekerlek tasarımları ve elden geçirilmiş bir ön cephe ile tamamlanan sonuç, çılgınca duygusal olmayan veya görünüşte baştan aşağı bir Nautilus, ancak temiz, şık bir crossover. Özellikle test arabamın kroma elit bakır boyadaki gölgesinde oldukça çekici.

Dış kısımlardan farklı olarak, Nautilus'un kabini aynı bakımdan geçmedi. Ama bu mutlaka kötü bir şey değil. Hem ön hem de arka yolcular için oldukça fazla miktarda kafa ve bacak boşluğu var ve arka kısımda yemek yerken 68,8 metreküp büyük kargo alanı var. İki renkli kahverengi ve beyaz renk şemasında yumuşak, deri ile kaplanmış yüzeyler birinci sınıf görünmektedir ve 2019'un yeni akustik yan camı ve daha fazla ses yalıtımı her şeyin içinde saklı kalmasını sağlar.

Kabinin en büyük değişmesi, 12,3 inç dijital gösterge grubunun eklenmesidir. Lincoln'ün tarihlenmeye başladığı alan burası olsa da, hoş ve net bir şekilde işaretlenmiş topuzlar ve ses ve iklimi kontrol etmek için düğmelere sahip bir orta yığın kalır.

Denenmiş ve gerçek teknoloji
Nautilus'ta öncü bilgi-eğlence sistemi, Ford'un 8 inçlik bir dokunmatik ekrana yerleştirilmiş Lincoln'e özgü arka plan renkleri alan saygın Sync 3 arayüzüdür. Sync 3 kesinlikle Audi ve Mercedes-Benz'in sistemlerine bakmak kadar görsel olarak etkileyici değil, ancak sezgisel olarak düzenlenmiş ve komutlara yeterince duyarlı. Bütünleşik navigasyon sistemi rotaları kısa sırayla hesaplar ve aralıklı Black Label test cihazımdaki 19 hoparlörlü Revel Ultima ses ayarları net ve net bir ses sunar.

Diğer numaralar Sync'in kılıfı arasında 4G Wi-Fi bağlantı noktası ve Amazon Alexa ve Waze için entegrasyon bulunuyor. Hem Apple CarPlay hem de Android Auto, bilgi eğlence sorumluluklarını akıllı telefonlarına çevirmeyi tercih edenler için de standart.

Nautilus'un power point oyunu da güçlüdür, önündeki insanlar kablosuz şarj ünitesine, iki USB portuna ve iki adet 12 voltluk sokete erişebilirler. Arka koltuktaki çocuklar, orta konsolun arkasından kolayca erişilebilen üç uçlu fiş ve 12 volt priz ile ölü telefonlarda veya tabletlerde herhangi bir sorun yaşamamalıdır.

Döşeme seviyesi ne olursa olsun, her Nautilus, Lincoln Co-Pilot360 güvenlik teknolojileri grubuyla birlikte standart olarak gelir. Bu otomatik acil fren, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, şerit kalkış uyarısı ve otomatik uzun farları içeren ileri çarpışma uyarısını içerir. Black Label'da listeye mükemmel bir adaptif cruise control sistemi, şerit merkezleme teknolojisi, park sensörleri ve aktif park asistanı eklenmiştir. 360 derecelik bir kamera da var, ancak görüntü çözünürlüğü mükemmel değil ve açıkçası lüks bir araçta görmek hayal kırıklığı yaratıyor.

Rahat, ama mükemmel değil
Performans cephesinde Nautilus, 250 beygir gücü ve 280 pound-ayak torku ile 2.0 litrelik yeni bir turboşarjlı dört silindirli taban motoruna sahip oldu. Bununla birlikte, test cihazım daha büyük ve daha kötü 2.7 litrelik çift turboşarjlı V6'ya sahip, 335 beygir gücü ve 380 kilometrelik tork üretiyor. Her iki güç kaynağı da yeni sekiz ileri otomatik şanzımanla çalışıyor. Daha güçlü motor ve dört tekerlekten çekiş ile Nautilus'un şehirde galon başına 19 mil ve karayolunda 26 mpg döneceği tahmin ediliyor.

Spor modunda, ilk hızlanma altında fark edilebilir bir güç kaybı var, ancak motor gerçekten 2.000 d / d'nin üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte, iletim bazı işleri kullanabilir. Bu sportif ortamda vardiyalar her zaman sürekli olarak hızlı değil. Nautilus'u Normal moduna sokmak, şanzıman davranışını biraz yumuşatır, ancak yine de bu sekiz vitesli ünitede gözle görülür bir hafiflik var.

Spor modu ayrıca uyarlanabilir amortisörleri sertleştirir ve direksiyona bir miktar ağırlık katar ve bunun sonucunda 4,305 kiloluk lüks çapraz geçiş için oldukça keskin reflekslere yol açar. Dönüş hızlı ve 265/40 R21 Continental CrossContact LX Sport lastiklerinde olması gereken değerli bir tutuş var. Ancak, hala bazı vücut rulo var ve çok fazla direksiyon hissediyorum. Direksiyonun arkasından daha ilgi çekici birini arayanlar bunun yerine Audi Q5 veya BMW X3'e bakmak isteyecektir.

Öte yandan, peşinizdeyseniz rahat bir yolculuk yapıyorsanız, kesinlikle Lincoln’e bakın. Nautilus, Comfort modunda en iyisidir ve şehir içinde gezerken rahat bir sürüş sağlar - test cihazımın Ultra Comfort ön koltuklarının masaj işlevi ile geliştirilmiştir. Evet, bu honkin '21 inç lastik ve lastik paketinde bile, süspansiyon yıpratıyor, göze çarpan etkileri çok iyi. Ara sıra duyulabilir thud'un kabine aktarılmasıyla da Tamam olmanız gerekecek.